Μετεγκατάσταση των Ρομά Αγίας Τριάδος Καλαμάτας ζητά ο Γιάννης Λαμπρόπουλος

Μετεγκατάσταση των Ρομά  Αγίας Τριάδος Καλαμάτας ζητά ο Γιάννης Λαμπρόπουλος

Με αφορμή την πρωτοβουλία ιδιοκτητών οικοπέδων που έχουν καταπατηθεί, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας να πράξουν τα δέοντα για να σταματήσει η παράνομη κατοχή.

Η ερώτηση έχει ως εξής: “Σε κεντρικό σημείο της περιοχής Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, εδώ και αρκετά χρόνια, ομάδες Ρομά, παρανόμως, έχουν καταλάβει και διαμένουν σε ιδιωτικές περιουσίες, δημόσιους χώρους, οικόπεδα του ΟΑΕΔ και ΟΕΚ, και με παραβατικές συμπεριφορές δημιουργούν πολλά προβλήματα στους κατοίκους της πόλης.

Παρά τις έντονες και πολύχρονες διαμαρτυρίες εκατοντάδων κατοίκων, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι για τη μετεγκατάσταση των Ρομά σε άλλη περιοχή ή τη με κάθε τρόπο διευκόλυνσή τους για απόκτηση κατοικίας, ώστε να ενταχθούν και αυτοί κοινωνικά, να φοιτούν στα σχολεία ανελλιπώς τα παιδιά τους και να βρίσκουν εργασία.

Επειδή καθημερινά συμβαίνουν γεγονότα, πολλές φορές άκρως παραβατικά και επικίνδυνα, που έχουν πλέον καταστήσει αφόρητη τη ζωή των κατοίκων, σε ένα από τα ωραιότερα και κεντρικά σημεία της πόλης της Καλαμάτας, που επένδυσαν, έχτισαν, αγόρασαν και δεν μπορούν να βρουν την ησυχία τους.

Επειδή πρέπει όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς να λάβουν τώρα όλες τις νόμιμες αποφάσεις και να λύσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Επειδή πρέπει να εφαρμοστούν για τη συγκεκριμένη περιοχή, αυτά που η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση είχαν αποφασίσει, όπως εφαρμογή Σχεδίου Πόλης, ανέγερση Εργατικών Κατοικιών, διάνοιξη δρόμων κ.τ.λ., ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

1. Τι θα πράξουν άμεσα Δημόσιοι και Αυτοδιοικητικοί Φορείς για τη μετεγκατάσταση σε άλλον χώρο των Ρομά, που παρανόμως έχουν καταλάβει και διαμένουν σε οικόπεδα ιδιωτικά, δημόσια και του ΟΑΕΔ, καθώς και για την κοινωνική τους ένταξη;

2. Θα προστατευθούν και τα δικαιώματα, των κατοίκων της περιοχής Αγίας Τριάδας Καλαμάτας;”.