ΝΔ: Η Δώρα Λοΐζου υπεύθυνη – συντονίστρια Τομέα Πολιτισμού Πελοποννήσου

ΝΔ: Η Δώρα Λοΐζου υπεύθυνη – συντονίστρια Τομέα Πολιτισμού Πελοποννήσου

Η Δώρα Λοΐζου ορίστηκε ως υπεύθυνη – συντονίστρια Τομέα Πολιτισμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόφαση του τομεάρχη Πολιτισμού της Ν.Δ., Χρήστου Δ. Σούλη.

Η Δώρα Λοΐζου είναι μουσικοπαιδαγωγός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μουσικός και ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κυπαρισσία, θέτοντας υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 2019 στο Δήμο Τριφυλίας. Είναι απόφοιτη Παιδαγωγικών Σπουδών, με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και συνεχίζει τις σπουδές της στον Ελληνικό Πολιτισμό του ΕΑΠ. Παράλληλα έχει πτυχιακές σπουδές στο πιάνο και στο σύγχρονο τραγούδι. Συνεχίζει να επιμορφώνεται με κύκλους σπουδών: • Ελληνικό Παιδικό Μουσείο “Εκπαίδευση στο Μουσείο” με σκοπό το σχεδιασμό, την τεκμηρίωση και την ερμηνεία εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία και χώρους πολιτισμού • Σχολή Μωραΐτη: Μουσικοκινητική Αγωγή C. Orff  • ΚΕΑΤ – Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών: σύστημα γραφής “Braille”. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής σε σχολεία, ΚΗΦ και Συλλόγους ΑμεΑ. Είναι εξωτερική συνεργάτις της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), συμμετέχοντας ως μουσικός στην Παιδική Χορωδία -Rio 2016 και σε εκπαιδευτικά προγράμματα προωθώντας τις Ολυμπιακές Αξίες, στην Αρχαία Ολυμπία. Έχει κυκλοφορήσει το παιδικό μουσικό παραμύθι “Ο δρόμος για την ευτυχία”, εκδόσεις Διάπλους, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση της έννοιας και της εικόνας της Διαφορετικότητας και της Αναπηρίας, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, την Παιδική Χορωδία της ΕΘΝ.Ο.Α., του ηθοποιού Γιάννη Βούρου και πολλών Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Το δεύτερο βιβλίο της, με θέμα τη φιλοζωία και τα παιδιά, είναι υπό έκδοση. Εργάζεται στον ΟΠΑΝΔΑ- Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ως μόνιμο μέλος στην ορχήστρα ποικίλης μουσικής των Μουσικών Συνόλων. Παράλληλα, επιμελείται και διδάσκει προγράμματα Μουσικοκινητικής Αγωγής στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων και θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα ως ερμηνεύτρια στους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων.

«Ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και τον ορισμό μου ως συντονίστριας – υπεύθυνης Τομέα Πολιτισμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου Ν.Δ., τον τομεάρχη Πολιτισμού της Ν.Δ. Χρήστο Δ. Σούλη. Όλοι μαζί συνεχίζουμε με την κοινή αντίληψη ότι ο Πολιτισμός αποτελεί αναπτυξιακή δύναμη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου!», τονίζει η Δώρα Λοΐζου.

Του Ηλία Γιαννόπουλου