Νέες δράσεις για το Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων Καλαμάτας

Νέες δράσεις για το Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων Καλαμάτας

Την προσεχή Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα συνεχίζονται οι δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας, με την τρίτη παρουσίαση της εκπαιδευτικής – συμβουλευτικής περιόδου.

Οι συμμετέχοντες (μαθητές και καθηγητές), αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του κ. Κωνσταντίνου Καλοβρέκτη, διδάσκοντος του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συντονιστή της Επιστημονικής Επιτροπής STEAM του ΕΛ/ΛΑΚ, καθώς και του Προγράμματος ΕΠΑΙΚ-ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ του Παραρτήματος Λιβαδειάς, με θέμα «Physical Computing και Ρομποτική».

Επίσης, θα συμμετέχει ο κ. Κωστάκης Ονούφριος, καθηγητής Πληροφορικής στο 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης, μηχανικός Η/Υ Συστημάτων, ΜSc Πληροφοριακά Συστήματα, ο οποίος συμμετέχει ως προπονητής σε διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και έχει διατελέσει κριτής σε Τελικούς Ολυμπιάδων, με σκοπό να παρέχει πληροφορίες  και συμβουλές στις συμμετέχουσες ομάδες του Φεστιβάλ, σχετικά με την εφαρμογή και ολοκλήρωση της εφαρμογής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του κ. Καλοβρέκτη, να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με το θέμα που θα αναπτυχθεί, αλλά και να υποβάλουν τεχνικές ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή τους στον κ. Κωστάκη.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο παρακολούθησης της εκδήλωσης υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Α.Π.