Νοσοκομείο Καλαμάτας: Τίμησαν τον Νικόλαο Γραμματικόπουλο

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Τίμησαν τον Νικόλαο Γραμματικόπουλο

Συγκινητική ήταν η χθεσινή μέρα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της Κλινικής Covid, ως «Πτέρυγα Νικολάου Γραμματικόπουλου», εις μνήμην του ιατρού πνευμονολόγου και διευθυντή της, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από το θάνατό του.

Στη χθεσινή λιτή εκδήλωση, κατά την οποία τελέστηκε και τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος ιατρού Νικολάου Γραμματικόπουλου, μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η σύζυγος και ο γιος του Δημήτρης, αλλά και πολλοί ασθενείς που κατάφεραν να βγουν νικητές χάριν στην αυτοθυσία του εκλιπόντος.

Το λόγο έλαβαν αρχικά η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη και εν συνεχεία ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη μεγάλη προσφορά και το έργο του Νίκου Γραμματικόπουλου.

Εκ μέρους του προσωπικού του νοσοκομείου μίλησαν ο διευθυντής Ιατρικής  Υπηρεσίας Ιωάννης Αδαμόπουλος, η πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών Ν.Μ. Μεσσηνίας Χρύσα Μάλλιου και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Τσιλίκας, αναφερόμενοι στο ήθος και στην προσφορά του Νίκου Γραμματικόπουλου όλα αυτά τα χρόνια.

Η εκδήλωση έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής που φέρει το όνομα του τιμηθέντος ιατρού στην είσοδο Κλινικής COVID.

Στην τελετή παρευρέθησαν ακόμη τα μέλη του Δ.Σ. του Γ.Ν. Μεσσηνίας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, διευθυντές ιατρικών τμημάτων και λοιπό προσωπικό της Ν.Μ. Καλαμάτας.