Ντράπηκε και η ντροπή

Ντράπηκε και η ντροπή

Επισκιάστηκε η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, μετά το φάουλ του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος έβγαλε μαχητή του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ να μιλήσει προς τους Έλληνες βουλευτές και τον ελληνικό λαό.

Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων από την πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταδίκασαν την ενέργεια αυτή, ενώ χλιαρό ήταν το πρώτο σχόλιο από τον Ανδρέα Λοβέρδο εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε μέσω Twitter και έκανε λόγο για ημέρα εθνικής ντροπής από την ομιλία μέλους του νεοναζιστικού τάγματος στην ελληνική Βουλή. «Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί όμως δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν είχε πει κάποτε ότι τα “όρια της γλώσσας μου είναι τα όρια του κόσμου μου”.

Τούτων δοθέντων, εάν ένα αριστερό (;) κόμμα προσπαθεί εκ των υστέρων να δικαιολογήσει τη στάση και τη θέση του, τότε ντρέπεται και η ντροπή. Διότι θα περίμενε κανείς από ένα αριστερό (;) κόμμα να έχει το θάρρος να εκφράσει έναν άλλον λόγο.

Και το μοναδικό κόμμα που το έκανε ήταν το ΚΚΕ και μπράβο του. Για τα “νιαουρίσματα” του ΚΙΝΑΛ, του ΜΕΡΑ 25 και της Ελληνικής Λύσης δεν ενδιαφερόμαστε…

Α.Π.