«Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

«Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

-Συναυλία jazz με τον Αρίωνα Γυφτάκη και τον Gabriel Milozzi

Παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή, 8 Απριλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 33), η τελετή έναρξης του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκειά της θα προβληθεί το νέο ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα “Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας”, μία παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, την εκτέλεση της οποίας ανέλαβε το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, φορέας και διοργανωτής του Φεστιβάλ.

«Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» είναι μια τρυφερή ματιά στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο Παπαφλέσσας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Ρομαντισμού κι έγινε μέλος της επαναστατικής οργάνωσης «Φιλική Εταιρεία», αναλαμβάνοντας το καθήκον να ξεσηκώσει τους σκλαβωμένους συμπατριώτες του ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια μοναδική οπτική εμπειρία, ακολουθώντας τα χνάρια του Παπαφλέσσα σε Τουρκία, Ρουμανία και Ουκρανία, αλλά και με τα animation του Μπάμπη Αλεξιάδη να αποδίδουν όλα τα ιστορικά γεγονότα.

Τη διεύθυνση φωτογραφίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Αρίων Γυφτάκης.

Παρόντες στην προβολή θα είναι η σκηνοθέτις, ο Δημήτρης Φίλντισης που τράβηξε τα πλάνα της ταινίας με drone, καθώς και ο Αρίωνας Γυφτάκης, ο οποίος μαζί με τον Gabriele Milozzi θα κλείσει μουσικά την έναρξη του Φεστιβάλ, με μια συναυλία τζαζ και συνθέσεις εμπνευσμένες από την ατμόσφαιρα του ντοκιμαντέρ.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
Ειδικότερα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

21.00: Τελετή Έναρξης-Χαιρετισμοί

21.30: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» (70΄)

22.30: Συναυλία τζαζ με τους Aρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο) και Gabriel Milozzi (alto σαξόφωνο & soprano σαξόφωνο).