Παρουσίαση της πλατφόρμας GIS για τις υποδομές του Δήμου

Παρουσίαση της πλατφόρμας  GIS για τις υποδομές του Δήμου

Στο πλαίσιο της παροχής σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε δημότες, επαγγελματίες και φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, ο Δήμος Καλαμάτας ανέπτυξε ένα γεωπληροφοριακό σύστημα (GIS) με αντικείμενο τη διαχείριση και διάχυση της διαθέσιμης ψηφιακής γεωχωρικής πληροφορίας. Η πλατφόρμα βρίσκεται σε λειτουργία και είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://gis.kalamata.gr/.

Την ερχόμενη Τετάρτη 13 Απριλίου, μάλιστα, και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ενημέρωση στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρ. Μαλαπάνης» στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας (Αριστομένους 28), στην οποία θα γίνει παρουσίαση της τελικής μορφής της πλατφόρμας από την ανάδοχο εταιρεία «Geospatial Enabling Technologies (GET)» στους μηχανικούς. Θα ακολουθήσει συζήτηση και προτάσεις για την περαιτέρω εξέλιξή της.

Ήδη η Διεύθυνση Πολεοδομίας, με έγγραφο της διευθύντριας Σταυρούλας Αγρίου, έχει ενημερώσει σχετικά τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας ΤΕΕ, το Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Μεσσηνίας, το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας – Τοπικό Τμήμα Νομού Μεσσηνίας, το Σύλλογο Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Μεσσηνίας και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Τμήμα Μεσσηνίας.