Πολλές οι προκρατήσεις στην Καλαμάτα μετά την έξοδο του Πάσχα

Πολλές οι προκρατήσεις  στην Καλαμάτα μετά την έξοδο του Πάσχα

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Όπου φύγει, φύγει χαρακτηρίζει τους Έλληνες δυο χρόνια μετά την πανδημία για την εκάστοτε ευκαιρία απόδρασης που δημιουργείται λόγω αργιών. Το πρώτο τριήμερο της νέας σεζόν «στέφθηκε» από απόλυτη επιτυχία για τον τουριστικό κλάδο της χώρας, αν ανατρέξουμε στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου του 2021, οπότε οι πληρότητες στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας άγγιξαν το 100%.

Η ίδια ακριβώς εικόνα επαναλήφθηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Παράλληλα, άνευ προηγουμένου ήταν οι πληρότητες που καταγράφηκαν το τριήμερο το Πάσχα (Μ. Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα) τόσο στους δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς όσο και στους νησιωτικούς.

Πρωταγωνίστρια ήταν και η Καλαμάτα, όπου η παρουσία χιλιάδων επισκεπτών ήταν έντονη, όχι μόνο μέσα στην πόλη, αλλά και τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές του νομού, ιδιαίτερα στη Μάνη. Το ίδιο καλή φαίνεται να είναι η εικόνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates

Ενώ θεωρήθηκε ότι λόγω της μεγάλης «εξόδου» που καταγράφηκε τις ημέρες του Πάσχα, το επόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς επειδή είναι «κοντινό» θα κατέγραφε μειωμένη κινητικότητα, τα δεδομένα που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες (όχι βίλες) για το νέο τριήμερο, μας διαψεύδουν ολοσχερώς, σύμφωνα με το δίκτυο E-Real Estates.

Επειδή η Πρωτομαγιά της φετινής χρονιάς μετατέθηκε για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, δημιουργήθηκε ένα ακόμη τριήμερο (Παρασκευή 29/4- Δευτέρα 2/5) για το 2022. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι προ-κρατήσεις σε ακίνητα κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια στη νησιωτική Ελλάδα κυμαίνονται από 70% έως 93%, ενώ στους δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς (Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Ναύπλιο, Ναύπακτο, Ιωάννινα) κυμαίνεται από 79% έως 91%.

Κινητικότητα με προ-κρατήσεις που κυμαίνονται από 45% έως 74%, καταγράφουν ηπειρωτικοί προορισμοί, όπως το Λεωνίδιο, Παραλία Τυρός, Καμένα Βούρλα, Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας και τα παράλια του Νομού Ηλείας (Κατάκολο, Κουρούτα, Δουνέικα, Σκαφιδιά).

Είναι σίγουρο ότι όσο θα πλησιάζουμε στο νέο τριήμερο που δημιουργείται λόγω της Πρωτομαγιάς, οι προ-κρατήσεις ιδιαίτερα στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις ακόμη και μέχρι την τελευταία ημέρα αναχώρησης.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.