Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας: Με 5μελή αποστολή ο Ευκλής και «χρυσούς» Πετρακόπουλο, Βεργετόπουλο

Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας: Με 5μελή αποστολή ο Ευκλής και «χρυσούς» Πετρακόπουλο, Βεργετόπουλο

Την περασμένη Κυριακή 3 Απριλίου έγινε το Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Δυτ. Ελλάδας και Πελοποννήσου στο βουνό του Κατακόλου με διοργανωτές τον Ποδηλατοδρόμο Πύργου, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Ο αγώνας διεξήχθη μετά από δύο αναβολές λόγω covid-19 από το 2020, σε τρία καταπληκτικά μονοπάτια που είχαν δημιουργηθεί από τον Ποδηλατοδρόμο Πύργου και την σχετική υποστήριξη του Δασαρχείου Πύργου.

Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Ευκλής Καλαμάτας, εξασφαλίζοντας κορυφαίες διακρίσεις. Σε δελτίο Τύπου οι υπεύθυνοι του συλλόγου αναφέρουν, ειδικότερα, τα παρακάτω: «Ο Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” εκφράζει τα συγχαρητήριά του τόσο στους διοργανωτές, καθώς και στους πέντε αθλητές που μας εκπροσώπησαν επάξια στην κατηγορία Μάστερ, αποκομίζοντας συνολικά πέντε θέσεις στο βάθρο των νικητών !

Πιο συγκεκριμένα: ο Πετρακόπουλος Ιωάννης κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Μάστερ Α΄ ακολουθούμενος από τον συναθλητή του Τσούτο Θεόδωρο ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση.

Στην αμέσως επόμενη ηλικιακή κατηγορία Μάστερ Β΄ ο αθλητής μας Πολυπαθέλλης Γεώργιος κατάφερε να μας εκπλήξει ευχάριστα καταφέρνοντας την 2η θέση παρ’ όλο, που ήταν σε ανάρρωση από κάταγμα κλείδας.

Τέλος στην κατηγορία Μάστερ Γ΄ ο πολύπειρος πλέον Βεργετόπουλος Πάνος ξεχώρισε ήδη από την αρχή της κούρσας, δίχως να αφήνει περιθώρια στους αντιπάλους, πετυχαίνοντας μια άνετη νίκη και κατακτώντας την 1η θέση, με τον Αντρέα Γκότση να τερματίζει 3ος κλείνοντας το βάθρο των νικητών στην εν λόγω κατηγορία.

Επόμενος αγωνιστικός στόχος είναι ο ”Ποδηλατικός Γύρος Νεμέας”, που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου.

Έως τότε η διοίκηση του Ευκλή εύχεται καλή προετοιμασία στους αθλητές με υγεία!».

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Πρωτιές στο 10ο Attica race Κανελλόπουλος, Κωνσταντόπουλος, 4ος ο Μυστριώτης
Τρεις πρωτιές ήταν ο απολογισμός του Ποδηλατικού Ομίλου Καλαμάτας στο αγωνιστικό διήμερο Attica Race που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη διαδρομή Ακρόπολη-Σούνιο.

Το χρυσό μετάλλιο και τον καλύτερο χρόνο όλων των κατηγοριών Μάστερ στον αγώνα αντοχής 69 χλμ. εξασφάλισε ο Σταύρος Κανελλόπουλος που συνεχίζει ένα εκπληκτικό come back, ενώ διπλή χρυσή διάκριση είχε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος πήρε την πρωτιά και κατά την πρώτη ημέρα στην ατομική χρονομέτρηση και στον αγώνα αντοχής της κατηγορίας Μάστερ Γ2  .

Ειδικότερα: Στην κατηγορία Μάστερ Α νικητής αναδείχθηκε ο Σταύρος Κανελλόπουλος με χρόνο 1:53:57, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ήταν πρώτος στην κατηγορία του με χρόνο 1:55:17. Στην κατηγορία Μάστερ Δ2 ο Μυστριώτης Βασίλης τέταρτος με χρόνο 2:04:43 μια ανάσα από το βάθρο με εξαιρετική εμφάνιση.

Το Δ.Σ. του ΠΟΚ συγχαίρει τους αθλητές του.