Στενάζουν από την παραβατικότητα τα χωριά γύρω από τη Μεσσήνη

Στενάζουν από την παραβατικότητα  τα χωριά γύρω από τη Μεσσήνη

Από μικροπαραβατικότητα και κυρίως κλοπές υποφέρουν τα χωριά γύρω από την πόλη της Μεσσήνης και πρόεδροι Κοινοτήτων διαμαρτυρήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρόεδρος του Τρικόρφου, Τάσος Τσερπές, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης έπειτα από πρόταση της παράταξής του κατέληξε ομόφωνα σε ψήφισμα για να ενταθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, το οποίο και θα σταλεί στο γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Έλλειψη αστυνομικών
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης έφτασαν διαμαρτυρόμενοι την Τετάρτη οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μαυροματίου, Καρτερολίου, Πιπερίτσας και Πιλαλίστρας και κατήγγειλαν συγκεκριμένα περιστατικά και ζημιές που έχουν υποστεί δημότες με κλοπές σε σπίτια και αγροκτήματα, ακόμα και καλωδίων.

Φυσικά, και τα προηγούμενα χρόνια η περιοχή αντιμετώπιζε σημαντικό πρόβλημα με τέτοια περιστατικά και όπως τόνισε ο κ. Τσερπές «η παραβατικότητα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει, όμως, η Πολιτεία να συμβάλει ουσιαστικά πρωτίστως στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή και, κυρίως, στην ενημέρωση. Υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού στις αστυνομικές υπηρεσίες. Είναι σαν να υπολειτουργούν. Οι αστυνομικοί κάνουν καλά τη δουλειά τους και πολύ περισσότερο από αυτό που μπορούν, αλλά είναι λίγοι, δε φτάνουν».

Σκέφτονται τα… καύσιμα
Επίσης, ο κ. Τσερπές σημείωσε ότι λόγω της πανδημίας και του περιορισμού των μετακινήσεων τα τελευταία χρόνια είχε παρατηρηθεί μείωση της παραβατικότητας. Ωστόσο, τώρα με την επιστροφή σιγά σιγά στην κανονικότητα έχει αρχίσει να επιστρέφει και η καθημερινότητα των περιστατικών κλοπών και παράνομων πράξεων.

«Επίσης, αυτό που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα είναι η παραβατικότητα να επικεντρώνεται στις παρυφές της πόλης της Μεσσήνης και πιστεύουμε ότι οφείλεται στην αύξηση των καύσιμων, καθώς οι δράστες δε θέλουν να κάνουν… πολλά χιλιόμετρα», τόνισε ο κ. Τσερπές.

Τέλος, σημείωσε ότι ως μείζων μειοψηφία υπενθύμισαν στη Δημοτική Αρχή τη σύσταση των τοπικών συμβουλίων πρόληψης της παραβατικότητας. «Ο κόσμος νιώθει ανασφάλεια, γιατί τα χωριά μας έχουν χάσει μεγάλο μέρος της δύναμής τους, φθίνει ο πληθυσμός τους, γερνάει και νιώθουν ότι έχουν εγκαταλειφθεί», κατέληξε.

Της Βίκυς Βετουλάκη