Συνάντηση δημάρχου Οιχαλίας με Στ. Πέτσα και δρομολόγηση σημαντικών έργων

Συνάντηση δημάρχου Οιχαλίας με Στ. Πέτσα και δρομολόγηση σημαντικών έργων

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα είχε η δήμαρχος Π. Γεωργακοπούλου την περασμένη Δευτέρα, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν σημαντικά θέματα που αφορούν στο Δήμο Οιχαλίας.

Κατά τη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας, παρευρέθη και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού και υπεύθυνος για το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», Νικόλαος Λαζαρίδης.

Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε η άμεση χρηματοδότηση με 100.000 ευρώ της μελέτης του Δήμου για την «Κατασκευή νέου χλοοτάπητα στα γήπεδα της Τ.Κ. Μελιγαλά και της Τ.Κ. Διαβολιτσίου του Δήμου Οιχαλίας».

Επίσης, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την ένταξη και χρηματοδότηση της μελέτης «Κατασκευή ταρτάν στίβου και τοποθέτηση ιστών φωτισμού στο δημοτικό στάδιο Μελιγαλά», προϋπολογισμού 479.488,17 ευρώ, μέσω του ΠΔΕ του 2022, καθώς και για την εξέταση της χρηματοδότησης της μελέτης «Συντήρηση και επισκευή αντλιοστασίων ακαθάρτων Τ.Κ. Μελιγαλά», προϋπολογισμού 61.850,55 ευρώ.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι εντός ολίγων ημερών θα εγκριθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» η μελέτη «Βελτίωση αγροτικών οδών Δήμου Οιχαλίας» προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα ανακατασκευής της πατρικής οικίας της Μαρίας Κάλλας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και της ανάπλασης πλατείας και ιστορικών χώρων της Τ.Κ. Άνω Δωρίου, προϋπολογισμού 293.875,54 ευρώ, τα οποία έχουν σταματήσει, λαμβάνοντας την υπόσχεση του υπουργού για εξέταση του θέματος και την άμεση διευθέτησή του.