Συναρπαστικές ιπποδρομίες στο Πλατύ στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου

Συναρπαστικές ιπποδρομίες στο Πλατύ στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε προχθές τις ιπποδρομίες που πραγματοποιήθηκαν στο Πλατύ, μετά τη λήξη της θρησκευτικής πανηγύρεως στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Προηγήθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Γεωργίου.

Οι αγώνες τελούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος στήριξε οικονομικά και με τα μέσα που διαθέτει την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, την ευθύνη της οποίας είχαν η Τοπική Κοινότητα Πλατέος και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου.

Η εκκίνηση κάθε ιπποδρομίας δόθηκε από τον Άγιο Γεώργιο με κατεύθυνση προς το χωριό, σύμφωνα με το έθιμο που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Στην πρώτη ιπποδρομία συμμετείχαν οι ίπποι Χαντάεφ και Ατρέγιου με νικητή τον Χαντάεφ. Στη δεύτερη ιπποδρομία επικράτησε ο ίππος Περπλ Χαρπ έναντι του Ρέινμποου Λάιτ, ενώ τιμητική συμμετοχή είχε ο ίππος Αθήρ Ντουμπάι.

Στον τελικό, μεταξύ των νικητών των δύο ιπποδρομιών ο ίππος Περπλ Χάρπ με αναβάτη τον Γιάννη Λαζαρίδη (ιδιοκτησίας Γεωργίου και Δημητρίου Χαραλαμπόπουλου) επικράτησε οριακά του ίππου Χαντάεφ και του Αθήρ Ντουμπάι που συμμετείχε τιμητικά, προσφέροντας συναρπαστικό θέαμα.

Επίσης, διεξήχθησαν δύο ιπποδρομίες με τη συμμετοχή 7 ντόπιων αλόγων, με αναβάτες και αμαζόνες από τον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας. Νικητές αναδείχθηκαν ο ίππος Χάρης με την αμαζόνα Αλεξάνδρα Ταχιάτη και ο ίππος Πικάσο με αναβάτη τον Δημήτρη Δρούγα.

Στους αγώνες παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φάβας, Ανδρέας Καραγιάννης και Αναστάσιος Σκοπετέας, οι αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Καπέλιος και Άννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος Σπύρος Μαρούλης, ο ευεργέτης του χωριού Γιώργος Μαντζής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλίππων Πελοποννήσου Μιχάλη Ταχταμπάς, εκπρόσωποι του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και πλήθος κόσμου.