«Τα εν Καλάμαις Καπνοπωλεία & Καπνεργοστάσια 19ος αιώνας – 1972» της Αναστασίας Μηλίτση – Νίκα

«Τα εν Καλάμαις Καπνοπωλεία & Καπνεργοστάσια 19ος αιώνας – 1972» της Αναστασίας Μηλίτση – Νίκα

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα εν Καλάμαις Καπνοπωλεία & Καπνεργοστάσια 19ος αιώνας – 1972» της Αναστασίας Μηλίτση – Νίκα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Μεσσηνίας θα γίνει την Τετάρτη 4 Μαΐου, στις 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το βιβλίο – λεύκωμα αφορά στην πορεία των καπνεμπορικών επιχειρήσεων της Καλαμάτας και στην εξέλιξή τους σε καπνοβιοτεχνίες και σιγαροβιομηχανίες. Επιχειρεί δε να διαδώσει και να αναδείξει ένα σημαντικό, από κοινωνικο-οικονομική άποψη, κομμάτι της επιχειρηματικότητας και της βιομηχανικής ιστορίας της πόλεως μας.

Πρόγραμμα
Όσον αφορά στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, έχει ως εξής:

-Χαιρετισμοί – ομιλίες

-Αμαλία Παππά, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Γενικών Αρχείων του Κράτους, «Συμβολή των αρχείων και ιδιαίτερα των βιομηχανικών αρχείων στη διάσωση της ιστορικής μνήμης»

-Χριστίνα Αγρανιώτη, ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Σκέψεις για την ελληνική καπνοβιομηχανία»

-Αναστασία Μηλίτση – Νίκα, προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων Μεσσηνίας, «Καλαμάτα: από τα Καπνοπωλεία στα Καπνεργοστάσια. “Βιογραφίες” των επιχειρήσεων, 19ος αιώνας – 1972».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Σοφία Καπετανάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του ΠαΠελ, ενώ οι ομιλίες θα συνοδεύονται από προβολές εικόνων.