Τα βιώματα του Αντώνη Σαμαρά

Τα βιώματα του Αντώνη Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς από το σπίτι του στην Κηφισιά, σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη, έχει εντείνει τελευταίως τις προσπάθειες συγγραφής του βιβλίου του. Συνεχώς συμβουλεύεται τις σημειώσεις του.

Γράφει για όσα έζησε στην πολιτική. Όσα δηλαδή έζησε ως υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν συνεχεία ως υπουργός Εξωτερικών (στην ίδια κυβέρνηση) και κατόπιν ως υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Και βεβαίως, ως πρωθυπουργός. Γράφει για τη Μέρκελ και τα δύσκολα χρόνια του Μνημονίου, τότε που απέρριψε πρόταση να φύγει η χώρα από το ευρώ. Γράφει επίσης, όπως μαθαίνω και αναμνήσεις από τη ζωή του, για τον παππού του από την πλευρά της μητέρας του Ελένης Ζάνα. Ο παππούς του Αλέξανδρος Ζάνας, πρώην αεροπόρος ήταν υπουργός Αεροπορίας του Βενιζέλου. Και υπάρχει το εξής εντυπωσιακό στις αναμνήσεις του. Ο Αντώνης Σαμαράς έζησε σε ένα περιβάλλον από πλευράς της μητέρας του αντιβασιλικό και κεντρώο, και παράλληλα σε ένα περιβάλλον δεξιό, τη στιγμή που ο πατέρας του, ο γιατρός Κωνσταντίνος Σαμαράς, ήταν δεξιός (ας μην ξεχνάμε ότι ο αδελφός του πατέρα του Γεώργιος Σαμαράς ήταν βουλευτής της ΕΡΕ).

Αυτό φαίνεται πως έχει επηρεάσει τον Αντώνη Σαμαρά και μπορούσε άνετα να συνεργαστεί με στελέχη από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους. Όπως, για παράδειγμα, με άνεση συνεργαζόταν με τον Ανδρέα Λεντάκη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μάκη Βορίδη.

Α.Π.