Την Πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια εόρτασε η Κορώνη

Την Πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια εόρτασε η Κορώνη

Με αναστάσιμη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή εκατον­τάδων πιστών τίμησε σήμερα η Κορώνη, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, την Πολιούχο και Προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια.

 Η πανηγυρική θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από Ιερείς της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρ­θηκε στη θαυματουργό Ελεήστρια και στις ευεργεσίες της προς τους ευσεβείς κατοίκους της Κορώνης, ευχόμενος να χαρίζει υγεία και να σκέπει όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σήμερα που η ανθρωπότητα μαστίζεται από σκληρές δοκιμασίες.

Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς και θαυματουρ­γού Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της γραφικής κομώπολης, την οποία ακολούθησε πλήθος πιστών.

Με το πέρας της λιτανείας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον των προτομών του Εθνομάρτυρος Επισκόπου Κορώνης Γρηγο­ρίου Μπίστη και του Μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστό­μου Δασκαλάκη.

Παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Β. Καπέλιος, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Π. Καρβέλας, ο Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.