Βόλεϊ αγοριών Λυκείων Μεσσηνίας: Πρωτιά για την ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας

Βόλεϊ αγοριών Λυκείων Μεσσηνίας: Πρωτιά για την ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας

Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα βόλεϊ αγοριών Λυκείων Μεσσηνίας, πανηγύρισε η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας, καθώς νίκησε με 2-1 σετ στο μεγάλο τελικό της ομάδας του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας.

Η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας έχει πολυάριθμες διακρίσεις στα σχολικά  πρωταθλήματα. Θα συμμετάσχει πλέον στη β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος βόλεϊ αγοριών.

Να επισημάνουμε δε ότι η ομάδα κοριτσιών του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας έχει προκριθεί στο μεγάλο τελικό. Δηλαδή μπορεί να κάνει το «νταμπλ».

Ο χθεσινός τελικός είχε συναρπαστική εξέλιξη, ενώ και στα 3 σετ σημειώθηκαν πολλά λάθη (είτε λόγω άγχους, είτε λόγω κούρασης των μαθητών από τους συνεχόμενους αγώνες).

Η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας πήρε το πρώτο σετ  με 25-19. Στη συνέχεια, η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας  πήρε το δεύτερο σετ με 25-16 αλλά και το τρίτο με 15-4 και μαζί τη νίκη με 2-1.

Διαιτητές ήταν οι Πάνος Χανδρινός και Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.

4Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χριστίνα Παυλή): Χειλάς, Κρίκας, Μπαζάνης, Ανδρεάδης, Νοτόπουλος, Κατσιμαγκλής, Μασούρας, Πολίτης, Γ. και Στ. Τομαράς, Ρούτσης.

3Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Γιώργος Μαυρέας): Μπούνας, Σκουρτσίδης, Νακόπουλος, Ντερβίσι, Τρουπάκης, Ξεροβάσιλας.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά τη λήξη του αγώνα έγινε από το διαιτητή Πάνο Χανδρινό και το στέλεχος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας, Χάρη Αγγελόπουλο, η απονομή των μεταλλίων στην πρωταθλήτρια ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας και τη δευτεραθλήτρια ομάδα του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής της ομάδας του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας, Γιώργος Μαυρέας, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού για την κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια, ήταν και προβληματισμένος από το επίπεδο του βόλεϊ. Μάλιστα μας δήλωσε χαρακτηριστικά: Δεν υπάρχει βόλεϊ αγοριών στην Καλαμάτα… Είδατε τον αγώνα και το επίπεδο. Είμαι πολύ προβληματισμένος.

Κλείνοντας, ν’ αναφέρουμε ότι ο αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας Στέφανος Ξεροβάσιλας είναι γιος του παλιού σπουδαίου  Καλαματιανού βολεϊμπολίστα (με πλούσια καριέρα σε Μεσσηνιακό και Ολυμπιακό  Πειραιώς) Βασίλη Ξεροβάσιλα, με τον οποίο ο Γιώργος Μαυρέας υπήρξε συμπαίκτης στη σπουδαία ομάδα του Μεσσηνιακού Γ.Σ.