13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Ολοκλήρωση εργασιών της πρώτης συνάντησης στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Ολοκλήρωση εργασιών της πρώτης συνάντησης στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι εργασίες της 1ης Συνάντησης Εκπαιδευτικών και Μαθητών/τριών από τα σχολεία-μέλη του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο “Healthy learners in a sustainable society”, στο οποίο συμμετέχει το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και σκοπεύει στη μελέτη και αποδοχή 5 από τους 17 στόχους για την αειφόρο ανάπτυξη, όπως αυτοί έχουν τεθεί το 2015 από το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών.

Για τέσσερις μέρες βρέθηκαν στην Καλαμάτα φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα σχολεία Fridaskolan της πόλης Uddevalla της Σουηδίας, Friedensburg-Oberschule του Βερολίνου της Γερμανίας και Centre d’Ensenyament Col•legi Balmes της πόλης Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η δια ζώσης γνωριμία εκπαιδευτικών και μαθητών και η ανταλλαγή παιδαγωγικών απόψεων σχετικά με την προσέγγιση του θέματος του προγράμματος.

Μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία-εταίρους επισκέφτηκαν όλες τις τάξεις του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ενώ βρέθηκαν στην Αλαγονία Ταϋγέτου, στην Αρχαία Μεσσήνη και στο Μουσείο «Υδροκίνησης» του Πολιτιστικού Ομίλου Πειραιώς στη Δημητσάνα Αρκαδίας.

Επίσης, διεξήχθη ποδηλατοβόλτα στους δύο ποδηλατόδρομους της πόλης, ενώ την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 13ου Δημοτικού αποχαιρετιστήρια γιορτή.  

Οι δε καλεσμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές από το εξωτερικό αναχώρησαν έχοντας άριστες εντυπώσεις από τη φιλοξενία της Καλαμάτας.