5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο για το βίντεο ”Αct Green”

5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο  για το βίντεο ”Αct Green”

To πρώτο βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το βίντεο “Αct Green” κέρδισε το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Ειδικότερα, οι μαθητές του τμήματος Α2 του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας συμμετείχαν στο διαγωνισμό fim4energy challenge που διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές ηλικίας από 12 έως 15 χρόνων να στείλουν το δικό τους μήνυμα σε σχέση με το περιβάλλον. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι μαθητές δημιούργησαν ένα βίντεο με τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινή ζωή. Στην προσπάθειά τους αυτή είχαν την υποστήριξη, υλική και συμβουλευτική, του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, καθώς και την καθοδήγηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το βίντεο με τίτλο “Αct Green” κέρδισε το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο, ανάμεσα σε 90 ταινίες από 16 χώρες

(https://energy.ec.europa.eu/topics/energy-strategy/energy-youth/film4energy-challenge_en).

Μάλιστα, τo βραβευμένο βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε ήδη στην οπτικοακουστική πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-223715), καθώς και στο κανάλι της στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=mCKmoGqajSE), θα μεταγλωττιστεί στις 22 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε και θα είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της, στη Γωνιά Μάθησης (Learning Corner), προκειμένου να  αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Λόγω της βράβευσης αυτής στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα διοργανωθεί η “Ημέρα Ενέργειας” στις 25 Μαΐου, με την υποστήριξη της Ε.Ε., κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με περιβαλλοντικό προσανατολισμό, ενώ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν διαδικτυακά με εκπροσώπους της Ε.Ε και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Δοθείσης της ευκαιρίας από το σχολείο δίνονται συγχαρητήρια στους μαθητές: Γιώργο Παπακώτση, Μαργαρίτα Κόλλια, Γιώργο Σταματόπουλο, Βαγγέλη Τσαπατσάρη, Παναγιώτη Φλώρο, Σωτηρία Δημοπούλου, Ερνέστα Κερτσούκου, Ράνια Παναγιωτοπούλου, Γεωργία Παναγοπούλου, Έφη Αναστασιάδη, Παναγιώτη Στυλιανόπουλο, Νίκη Χατζή, Κωνσταντίνα Μακρή, Μαρία Ραδιοτη, Θανάση Ντουμάνη, Κωνσταντίνο Σκόκο και την υπεύθυνη καθηγήτρια, Γεωργία Μουσελίμη.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στους

Κυριάκο Λιαράκο, Ιωάννα Ραβάνη, Θεοδώρα Δρακοπούλου και Σαράντο Στασινάκη.