Αγώνας επί κοντώ για πρώτη φορά στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Αγώνας επί κοντώ για πρώτη φορά  στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Επίκεντρο αθλητικού ενδιαφέροντος για ακόμα μια φορά αποτελεί σήμερα η Καλαμάτα, καθώς μέσα από την πρωτοβουλία του Γυμναστικού Συλλόγου «Ακρίτας 2016» φιλοξενεί δεκάδες μικρούς και μεγαλύτερους αθλητές του άλματος επί κοντώ, σε μια διοργάνωση που ήρθε για να μείνει!

Μιλώντας για τη διοργάνωση που θα πραγματοποιείται σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μαζί με μέρος των αθλητών στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο πρόεδρος του συλλόγου, Πέτρος Παπαδόπουλος, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που η ιδέα παίρνει επιτέλους «σάρκα και οστά». Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία που κατέχει για την πόλη η θεσμοθέτηση μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης.

Με τη σειρά του, ο Μανώλης Καραγιάννης, ομοσπονδιακός προπονητής του άλματος επί κοντώ, ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας και το σύλλογο «Ακρίτας 2016» για τη φιλοξενία και τη συμμετοχή των αθλητών του σε έναν αγώνα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο Παύλος Σκορδίλης, ο δεύτερος ομοσπονδιακός προπονητής αλμάτων που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μαζί με τους αθλητές του, προκειμένου να λάβουν μέρος στους σημερινούς αγώνες, δήλωσε πεπεισμένος ότι η επιτυχία της σημερινής διοργάνωσης είναι προδιαγεγραμμένη, ενώ τόνισε ότι δίνεται η ευκαιρία να έρθει ο κόσμος πιο κοντά με το άθλημα του άλματος επί κοντώ.

Εκ μέρους και των υπόλοιπων αθλητών, η Ελένη Πόλακ, διακεκριμένη αθλήτρια του αγωνίσματος, μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό για τη συμμετοχή τους στο σημερινό αγώνα, ενώ υπογράμμισε ότι και η ίδια χαίρεται κάθε φορά που επιστρέφει στην Καλαμάτα, μιας και οι συνθήκες είναι οι πλέον κατάλληλες για προπονήσεις. Μάλιστα, και η ίδια ολοκλήρωσε την προ-αγωνιστική της προετοιμασία από το Δημοτικό Στάδιο της πόλης.

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, έκανε λόγο για μια διοργάνωση που «βγαίνει» για πρώτη φορά από το αθλητικό στάδιο της πόλης και πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία, ενώπιον του κοινού της Καλαμάτας, όπως έχει γίνει αντίστοιχα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις κατά το παρελθόν.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους αθλητές, τους προπονητές, καθώς και τα μέλη του συλλόγου για τη διοργάνωση, αφού εισφέρουν σημαντικά στην προσπάθεια να στηριχθεί ο κλασικός αθλητισμός στην περιοχή μας.

Της Χριστίνας Μανδρώνη