Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: Συγκέντρωση για την τιμή της πρώιμης πατάτας

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: Συγκέντρωση για την τιμή  της πρώιμης πατάτας

Συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου προγραμματίζει για σήμερα Πέμπτη στις 11.00 το πρωί, στο σταθμό της Μεσσήνης, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης για την τιμή της πρώιμης μεσσηνιακής πατάτας.

«Συνάδελφοι», αναφέρεται σε σχετικό κάλεσμα, «μετά ένα μακρύ διάστημα δράσης και διαμαρτυρίας για τα τεράστια προβλήματα που χτυπάνε το μικρομεσαίο αγρότη, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές, τις ανύπαρκτες αποζημιώσεις και πολλά άλλα, παρά τα όποια “λόγια συμπάθειας” και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης.

Μετά την κοροϊδία με τη σταφίδα, έρχεται και η σειρά της πρώιμης μεσσηνιακής πατάτας. Η τιμή της είναι πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής, στα 0.20-0.30 λεπτά του ευρώ, την ίδια στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες την αγοράζουν στο ράφι στο 1,00-1,20. Είναι αισχροκέρδεια. Πλουτίζουν μεγαλέμποροι “κηφήνες” σε βάρος των παραγωγών, αλλά και των καταναλωτών. Δεν πάει άλλο η κοροϊδία και τα παιχνίδια στις πλάτες μας, θα μας βρουν μπροστά τους. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, δεν κάνουμε βήμα πίσω, δεν παζαρεύουμε τις ζωές των οικογενειών μας».