Αλιμάκι Δ.Ε. Κυπαρισσίας: Τοξικό νέφος από τα σκουπίδια που καίγονται

Αλιμάκι Δ.Ε. Κυπαρισσίας: Τοξικό νέφος από  τα σκουπίδια που καίγονται

Τραγική είναι για πολλοστή φορά η κατάσταση που επικρατεί από το τοξικό νέφος της φωτιάς που κατακαίει εδώ και μέρες κάθε λογής σκουπίδια στον παράνομο σκουπιδότοπο του Δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας.

Η δυσοσμία στην ήδη βεβαρημένη από τον καπνό ατμόσφαιρα είναι περισσότερο από έντονη χιλιόμετρα μακριά και χθες με τον άνεμο που έπνεε, ούτε που μπορούσε κανείς να αναπνεύσει. Ανάλογα με τη φορά του ανέμου, ο καπνός άλλοτε είχε κατεύθυνση προς Καλό Νερό ή Κυπαρισσία και άλλοτε προς Κοπανάκι και Κοινότητες της Δ.Ε. Αετού.

Ο δε καπνός από τα σκουπίδια που καίγονται αποτελείται από πληθώρα αιωρούμενων σωματιδίων και οι επιπτώσεις στην υγεία από την εισπνοή τους ποικίλλουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της σύστασής τους, τη διάμετρό τους, το βαθμό και τη διάρκεια έκθεσης, τις ατμοσφαιρικές συνθήκες, το επίπεδο της υγείας του κάθε ατόμου, καθώς και την αντίδραση του κάθε οργανισμού. Κάτοικοι και ιδιοκτήτες γης με καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή, όπως έχουμε τονίσει, έχουν περιέλθει σε απόγνωση από τα σκουπίδια που καίγονται και το νέφος του καπνού, ενώ αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα μπει οριστικό τέλος. Επίσης, αν υπάρχει κράτος και αν ναι, πού είναι και τι κάνει για τον παράνομο σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι. Η Ελληνική Δημοκρατία, αναρωτιούνται ακόμη, έχει υπηρεσίες και λειτουργούς στην Τριφυλία, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο να ασχοληθούν σοβαρά με το έγκλημα που συντελείται κατ’ εξακολούθηση στο Αλιμάκι και τους υπαιτίους ή όχι;

Του Ηλία Γιαννόπουλου