Αντλίες… αυξήσεων (και) στη Μεσσηνία

Αντλίες… αυξήσεων (και) στη Μεσσηνία

Βάζουν “φωτιά” στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται εδώ και καιρό σε απόγνωση βλέποντας τις τιμές της αμόλυβδης (95 οκτ.) να έχουν ξεπεράσει τα 2 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης να τα ακουμπά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης (95 οκτ.) διαμορφώνεται στα 2,168 ευρώ το λίτρο, όταν πέρυσι ήταν στα 1.607 ευρώ το λίτρο και πρόπερσι στα 1.316 ευρώ.

Στη Μεσσηνία η μέση τιμή του λίτρου της βενζίνης έχει σκαρφαλώσει στα 2,174 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης. Το δε πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει τα 1,912 ευρώ/λίτρο στο νομό, ενώ το υγραέριο στα 1,177 ευρώ.

Στην υπόλοιπη περιφέρεια και τα νησιά οι τιμές είναι σαφώς υψηλότερες. Στις Κυκλάδες η μέση τιμή η τιμή της αμόλυβδης (95 οκτ.) έφτασε τα 2,349 ευρώ, στα Δωδεκάνησα τα 2,291 ευρώ, σε Κέρκυρα- Κεφαλονιά τα 2,214 ευρώ, στη Λευκάδα τα 2,217 ευρώ και στην Κρήτη τα 2,22 ευρώ.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη το ράλι των τιμών και πέραν του επιδόματος-«ασπιρίνη» για τα καύσιμα δεν προτίθεται να προβεί σε άλλη παρέμβαση, καθώς μετά τις παροχές για το ρεύμα έχει εξαντληθεί όλος ο δημοσιονομικός χώρος, τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο.