Δήμος Τριφυλίας: Διασταυρούμενα «πυρά» Λεβεντάκη – Δριμή

Δήμος Τριφυλίας: Διασταυρούμενα «πυρά» Λεβεντάκη – Δριμή

Διασταυρούμενα «πυρά» ανταλλάσσουν από τις προηγούμενες ημέρες με ανακοινώσεις – δελτία Τύπου που εξέδωσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, και ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», Δημήτρης Δριμής.

Απάντηση Λεβεντάκη σε Δριμή
Σε απάντηση του κ. Λεβεντάκη στην προ ημερών δημόσια παρέμβαση του κ. Δριμή για τη διακοπή ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου της πηγής Αετού, με συνέπεια να μείνει χωρίς νερό η Κοινότητα Αετού επί πολλές ώρες, αναγράφεται: «Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, επειδή, πλέον, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας. Λόγος, η αήθης ψευδολογία του κ. Δριμή και τα κροκοδείλια δάκρυά του, για το Δήμο Τριφυλίας. Από το προστατευμένο περιβάλλον του σπιτιού του, που ευρίσκεται τουλάχιστον 250 χιλιόμετρα μακριά από το Δήμο Τριφυλίας και τα προβλήματά του, που καθημερινά προσπαθούμε, με τους συνεργάτες μου, να επιλύσουμε. Ο κ. Δριμής, με αναλήθειες και υπερβολές, για ακόμα μία φορά, προσπαθεί να συγκινήσει τους κατοίκους της Τριφυλίας. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτόν, στις ανάλογου ύφους αναρτήσεις, που τόσο συνηθίζει, τον ακολουθούν 8-10 άτομα το πολύ, αφού η κοινωνία, στο σύνολό της, του γυρίζει την πλάτη.

Σε τελευταία του ανάρτηση, που αφορούσε ολιγόωρη διακοπή του αντλιοστασίου, στην Τοπική Κοινότητα Αετού, μας συγκίνησε τόσο, που με δυσκολία συγκρατήσαμε τα δάκρυά μας. Κύριε Δριμή, αρκετά πια με τους θεατρινισμούς σας, καθότι δεν μπορείτε να ξεγελάσετε την τοπική κοινωνία, η οποία βλέπει καθημερινά, αλλά και είναι αυτή που κρίνει, την όλη προσπάθειά μας. Διότι στην καθημερινότητά του ο πολίτης αντιλαμβάνεται το έργο που έχει επιτελέσει, έως τώρα, η Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη, όπως και το νοικοκύρεμα που έχει επιτύχει, τόσο στο Δήμο όσο και στη ΔΕΥΑΤ. Κύριε Δριμή, οι ημέρες της δημαρχοντίας σας, στον τέως Δήμο Αετού, πρέπει να διδάσκονται στους φοιτητές των Σχολών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως παράδειγμα προς αποφυγήν και μόνο.

Όταν με τον Καλλικράτη έγινε η συνένωση των τέως Δήμων στο Δήμο Τριφυλίας, παρόλο που σήμερα παριστάνετε το νοικοκύρη και το γνώστη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τότε μας “προικοδοτήσατε” με χρέη ανεξόφλητα, πλέον του (1.000.000 ευρώ) και οφειλές από δάνεια (650.000 ευρώ).

Κύριε Δριμή, μας κατηγορήσατε ότι αργήσαμε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό, αλλά απαντήστε μας σε αυτό: Εσείς, σαν τυπικός δήμαρχος, που είχατε προϋπολογισμό, γιατί δεν εξοφλήσατε τις οφειλές σας; Σε σχετική ερώτηση, που σας τέθηκε στο Δ.Σ., απαντήσατε ότι δεν είχατε κάνει αναθέσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως οι αναθέσεις σας πρέπει να βιβλιοδετηθούν και να διδάσκονται και αυτές από τις Σχολές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Εκτίμησή μας είναι, ότι αν και στην κοινότητα Αετού είχατε κατασκευάσει μία δεξαμενή “τύπου Χελιδόνη”, θα είχε επιλυθεί και το πρόβλημα του Αετού, αλλά δυστυχώς… δεν πρόλαβατε.

Κύριε Δριμή, ασχοληθείτε με κάτι άλλο, γιατί, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, δεν είστε αυτό που ζητάει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν, παρ’ όλ’ αυτά, επιμένετε, ο καιρός πλησιάζει και θα τεθούμε στην κρίση των πολιτών που, με το αλάθητο κριτήριο τους, θα αποφασίσουν και επιλέξουν τη Δημοτική Αρχή, που ήρθε για να αφήσει έργο στο Δήμο Τριφυλίας.

Και για να τελειώνουμε, επειδή πάντα μιλάμε με στοιχεία, παραθέτουμε τις ανεξόφλητες οφειλές, του τέως Δήμου Αετού και τα δάνεια που είχατε συνάψει, επί των ημερών σας.

Κύριε Δριμή, σε επόμενες αναρτήσεις που θα κάνετε, κοιτάξτε να είστε, τουλάχιστον, πιο πειστικός και αληθινός, και έχετε κατά νου και τη γνωστή παροιμιώδη έκφραση: “λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του”.

Σε ό,τι δε αφορά τη διακοπή ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου του Αετού, σας γνωρίζουμε ότι οι οφειλές των κατοίκων προς τη ΔΕΥΑΤ ανέρχονται στα 32.000 ευρώ έναντι 8.000 ευρώ οφειλών της ΔΕΥΑΤ προς τη ΔΕΗ.

Και για το τέλος, μια παράκληση προς εσάς. Φροντίστε για την, δια ζώσης, συμμετοχή σας στα Δημοτικά Συμβούλια, από τούδε και στο εξής και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, γιατί το ότι «δεν λειτουργεί το σύστημα», έχει αποδειχθεί εύκολη δικαιολογία, από μέρους σας.

Κύριε Δριμή, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθούμε. Γι’ αυτό περιορίστε τις ανακρίβειες και αοριστολογίες σας, γιατί δεν προτιθέμεθα να παίξουμε άλλο “το παιχνίδι σας”, αναλώνοντας το χρόνο μας, ανούσια. Άλλωστε, οι εκλογές πλησιάζουν και ο μεγαλύτερος κριτής, όπως και αυτός που θα δώσει όλες τις απαντήσεις, θα είναι, όπως πάντα, ο λαός του Δήμου Τριφυλίας».

Ανταπάντηση Δριμή σε Λεβεντάκη

Σε ανταπάντηση του κ. Δριμή στον κ. Λεβεντάκη με τίτλο «Ψέματα και συκοφαντίες αντί απαντήσεων για τη ΔΕΥΑΤ!» αναγράφεται: «Θέσαμε το ερώτημα “σε ποιες μαύρες τρύπες της ΔΕΥΑΤ χάνονται τα ανταποδοτικά λεφτά των δημοτών και μένει απλήρωτη η ΔΕΗ;” και αντί να απαντήσουν στους δημότες, καθώς διαχειρίζονται ανταποδοτικά χρήματα, μας επιτίθενται με ύβρεις, ψέματα, συκοφαντίες. Βρίσκονται σε παραλήρημα. Όταν θα μας παραθέσουν με στοιχεία, αντί για κραυγές, τις δήθεν ανεξόφλητες οφειλές του Δήμου Αετού θα τους απαντήσω. Το ίδιο και για τα υπόλοιπα. Σε ό,τι αφορά τη δεξαμενή ο Δήμος Αετού, διέλυσε τη σύμβαση ενός έργου που δε γινόταν σύμφωνα με τη μελέτη του, χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ. Δικαιώθηκε σε κάθε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο, ενώ η μήνυση του εργολάβου εναντίον των δημοτικών συμβούλων και του δημάρχου μπήκε στο αρχείο και δεν ασκήθηκε ποτέ ποινική δίωξη.

Ο κ. Λεβεντάκης, που μάλλον μπερδεύει το ρόλο του δημάρχου και του εργολάβου, οφείλει να μας πει για το θέμα. Είναι η πολλοστή φορά που τον ρωτάω και σιωπά: “τι γνωρίζει και τι ετοιμάζει;”. Ας μιλήσει, επιτέλους, καθαρά. Οι δημότες του Αετού, οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε υπερήφανοι για το έργο που παρήχθη στο Δήμο Αετού.

Ο κ. Λεβεντάκης νιώθει υπερήφανος που τον αποδοκίμασε το Κοινοτικό Συμβούλιο της πόλης των Φιλιατρών; Ο κ. Λεβεντάκης και οι συνοδοιπόροι του διοικούν το Δήμο και οφείλουν να απαντήσουν στους δημότες: κόπηκε το ρεύμα λόγω οφειλών στα Αντλιοστάσια Αγαλιανής, Περδικονερίου, Πύργου Τριφυλίας, Αετού, ναι ή όχι; Γνωρίζουν ότι έχει δοθεί από τη ΔΕΗ εντολή διακοπής σε όλα τα αντλιοστάσια και τους βιολογικούς του Δήμου, ναι ή όχι; Έχουν φεσώσει με 4.000.000 ευρώ περίπου τους δημότες (χρέος της ΔΕΥΑΤ σε Δήμο, ΔΕΗ, απαιτήσεις τρίτων), ναι ή όχι; Εισπράττετε από τον Αετό (στα έξι πλήρη χρόνια της ΔΕΥΑΤ) κάθε χρόνο 35.000 ευρώ. Χρεώνεστε για το αντλιοστάσιο 6.000 περίπου ευρώ το χρόνο. Οι βλάβες των δικτύων (έργο της δημοτικής αρχής 2003-2010) είναι μηδενικές. Το ετήσιο κόστος των βλαβών δεν υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ. Έχετε εισπράξει 210.000 ευρώ στα έξι χρόνια και έχετε χρεωθεί 48.000 ευρώ, περίπου (36.000 για ΔΕΗ και 12.000 περίπου για βλάβες). Τα στοιχεία λένε πως έχει χαθεί η ανταποδοτικότητα και χρωστάτε στον Αετό 150.000 ευρώ περίπου.

Και εσείς κατηγορείτε τους κατοίκους του μαρτυρικού Αετού ότι χρωστάνε 32.000 ευρώ και γι’ αυτό δήθεν κόπηκε το ρεύμα; Φταίνε κιόλας που έμειναν χωρίς νερό; Πρόκειται περί απύθμενου θράσους. Ας γνωρίζουν ο κ. Λεβεντάκης και οι συνοδοιπόροι του πως ο βίος και η πολιτεία της “ενάρετης” Δημοτικής τους Αρχής σύντομα θα αναδειχτούν αρμοδίως. Είναι βέβαιο δε ότι ο λαός θα μας κρίνει όλους. Όπως λέει, άλλωστε, και η παροιμία “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”».

Του Ηλία Γιαννόπουλου