Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το ψηφοδέλτιο για την αλλαγή ονόματος, οι υποψήφιοι για τη νέα Ν.Ε.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το ψηφοδέλτιο για την αλλαγή  ονόματος, οι υποψήφιοι για τη νέα Ν.Ε.

Το όνομα της παράταξής τους θα κληθούν να αποφασίσουν στις εκλογές σήμερα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Τα δύο ονόματα από τα οποία καλούνται να επιλέξουν τα μέλη του Κινήματος είναι: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η λεπτομέρεια είναι ότι δίπλα στο δεύτερο όνομα είναι και ο περίφημος ήλιος του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η σύνθετη επιλογή (ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής) είναι αυτή που ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλες, όπως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, που απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι έχει αξιοποιηθεί στο παρελθόν.

Την ίδια ημέρα θα εκλέξουν τα νέα τοπικά και νομαρχιακά όργανα, αλλά και τους αντιπροσώπους εν όψει του 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που θα γίνει στις 20-22 Μαΐου.

Μεσσηνία
Στις πρωτεύουσες των Δήμων θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάδειξης νέων Νομαρχιακών Επιτροπών, Δημοτικών Οργανώσεων και συνέδρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. Μεσσηνίας του Κινήματος στη Μεσσηνία, θα υπάρχουν 6 εκλογικά τμήματα: Καλαμάτα (Πνευματικό Κέντρο), Μεσσήνη (Δημαρχείο), Πύλος (Δημοτικό Κατάστημα), Κυπαρισσία (Δημοτικό Κατάστημα), Μελιγαλάς (Δημοτικό Κατάστημα), Καρδαμύλη (Δημοτικό Κατάστημα).

Είκοσι δύο (22) θα είναι οι υποψήφιοι για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στη Μεσσηνία. Υπενθυμίζεται ότι το όργανο θα αποτελείται από 13 μέλη.

Οι υποψήφιοι για τη Ν.Ε. Μεσσηνίας είναι (αλφαβητική σειρά): Βεργοπούλου Παναγιώτα – Γεωργία (Νάγια), Ζουζούνης Ιωάννης, Καπόγιαννη Μαρία, Καρατζάς Αντώνης, Καρύγιαννης Παναγιώτης, Κοντοδήμος Μάριος, Κορομηλάς Περικλής, Κυριακόπουλος Χρήστος, Λίγγρης Γεώργιος, Μαζαράκη Μαρία, Μακρής Ευστάθιος, Μούκας Σταύρος, Μπακούρου Μαρία – Δήμητρα, Μπουκάρα Δήμητρα, Νικολακόπουλος Ιωάννης, Παπαλάμπρου Στέφανος, Πιέρρου Κωνσταντίνα, Σκορδάκη Αλεξάνδρα, Τσελέκης Παναγιώτης, Τσώνης Αντώνης, Χατζηαθανασίου Μάριος, Χριστοπούλου Ευγενία.

Εν ολίγοις, η ηγετική ομάδα του κόμματος αποφάσισε να γίνει ψηφοφορία (την Κυριακή) για το όνομα και, όπως όλα δείχνουν, το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει με κάποιο πρόθεμα που θα διευκολύνει λογιστικά (σ.σ. λόγω και του χρέους του ΠΑΣΟΚ) το κόμμα.

Ο συμβολισμός είναι προφανής. Το ΠΑΣΟΚ έχει ταυτιστεί, ιστορικά, με την οικονομική στήριξη της μεσαίας τάξης και την εμβάθυνση της δημοκρατίας και η επιστροφή στις ρίζες σηματοδοτεί υπενθύμιση των καλών ημερών που πέρασαν οι Έλληνες επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Η διαφθορά, η διαπλοκή, ο λαϊκισμός και όλες οι παθογένειες με τις οποίες συνδέθηκαν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συσκοτίζονται μέσα από μια πολιτική επένδυση στη λήθη των αρνητικών και στη νοσταλγία των θετικών που συνέπεσαν με τα πολλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νεότερος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και αναζητά στήριξη στο παρελθόν για να προετοιμάσει το πολιτικό του μέλλον. Αν αυτό δεν είναι συντηρητισμός, πώς αλλιώς περιγράφεται;
Α.Π.