Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ξεκίνησαν από χθες – Μια ακόμα ευκαιρία για «ανάσα» στην αγορά

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ξεκίνησαν από χθες – Μια ακόμα  ευκαιρία για «ανάσα» στην αγορά

Την ελπίδα ότι η αγορά θα κινηθεί ικανοποιητικά, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος.

Ξεκίνησαν χθες, Τρίτη 3 Μαΐου, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες πρόκειται να διαρκέσουν για διάστημα δύο εβδομάδων, μέχρι δηλαδή και τις 15 Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό, τη δυνατότητα να επιλέξουν το άνοιγμα τους ή μη δόθηκε σε όλα τα εμπορικά καταστήματα για την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11.00-18.00.

Μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος, σημειώνει χαρακτηριστικά για την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων: «Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ικανοποιητική κίνηση τις επόμενες μέρες στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, μιας και η κινητικότητα έχει αλλάξει λόγω των δύσκολων στιγμών που βιώνουμε με το ενεργειακό και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κόσμος είναι συγκρατημένος, θεωρούμε όμως ότι με τις τιμές που παρουσιάζουν οι συνάδελφοι θα κινηθεί η αγορά, μιας και μπαίνουμε και σε νέα σεζόν».

Ο ίδιος, σχολιάζοντας την κινητικότητα που παρατηρήθηκε στο εορταστικό διάστημα του Πάσχα, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Παρά τις άσχημες συνθήκες που βιώνουμε, τα δύο τριήμερα που προηγήθηκαν, το Πάσχα, δηλαδή, αλλά και τώρα της Πρωτομαγιάς, υπήρξε μια κίνηση ικανοποιητική σε επίπεδο νομού. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι φτάσαμε στα επίπεδα του 2019 ή των προηγούμενων χρόνων, όμως ευελπιστούμε ότι το επόμενο διάστημα, με τον ερχομό του καλοκαιριού και με το άνοιγμα του τουρισμού, η κατάσταση θα πάει κάπως καλύτερα».

Χρ.Μ.