Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας: Παρουσιάστηκε το Δ.Σ. και οι στόχοι του νεοσύστατου οργάνου

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας: Παρουσιάστηκε το Δ.Σ. και οι στόχοι του νεοσύστατου οργάνου

Παρά τα πολυάριθμα σχολεία της Καλαμάτας, προσήλθαν εκπρόσωποι μόνο από 23 σχολεία

Για θητεία μόλις δέκα μηνών εκλέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, καθώς η προηγούμενη παράταση των θητειών λόγω της πανδημίας έφερε αναταράξεις στον κανονισμό που ορίζει η διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών να πραγματοποιείται κάθε δύο έτη.

Εντούτοις, αποφασισμένοι να γυρίσουν σελίδα στα μέχρι τώρα συμβαίνοντα παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης οι γονείς που αποτελούν το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας.

Για το νέο όργανο που πλέον αποτελείται από επτά μέλη και τρία αναπληρωματικά, εκλέχθηκαν οι: Παύλος Χριστόπουλος ως πρόεδρος, Γρηγόρης Οικονομόπουλος ως αντιπρόεδρος, Αμαλία Μάλαμα ως γενική γραμματέας, Παναγιώτα Καλογεροπούλου ως ειδική γραμματέας, Παναγιώτης Χιώτης ως ταμίας, ενώ οι Ιωάννης Κολοβός και Διονύσης Τριγκιλίδας ως μέλη.

«Εάν υπήρχαν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων σε κάθε σχολείο της Μεσσηνίας, και παράλληλα υπήρχε δραστηριότητα από τους ίδιους τους γονείς, είμαστε πεπεισμένοι ότι τότε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία μας θα είχαν λυθεί», ανέφεραν χαρακτηριστικά, θέλοντας έτσι να δώσουν το στίγμα της συνολικής δουλειάς που πρέπει να σημειωθεί κατά το επόμενο διάστημα (πάντως, παρά τα πολυάριθμα σχολεία της Καλαμάτας, προσήλθαν εκπρόσωποι μόνο από 23).

Άλλωστε, σύμφωνα με τους ίδιους, βασική τους επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο μεταξύ των γονέων της περιοχής μέσα από τη δημιουργία δραστήριων συλλόγων σε σχολεία που δε διέθεταν ανάλογο μέχρι τώρα.

Παράλληλα με τη δημιουργία των συλλόγων θα τεθούν άμεσα επί τάπητος όλα τα τεχνικά προβλήματα που αφορούν στα σχολεία της Καλαμάτας, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Ένας ακόμα από τους στόχους της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας είναι να προάγει την εξωστρέφεια των σχολείων. Όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά, θα γίνει συνολική προσπάθεια για να επιτευχθεί μέσα από την πραγματοποίηση διάφορων πολιτιστικών εκδηλώσεων, μαθητικών φεστιβάλ και άλλου είδους γιορτών στο σχολικό πλαίσιο.

Ταυτόχρονα, το νέο Δ.Σ. ευχήθηκε μια καλή επιτυχία στους πανελλαδικά εξεταζόμενους μαθητές, ιδιαίτερα φέτος, καθώς τα παιδιά που θα εξεταστούν προσεχώς αποτελούν μια γενιά η οποία δεν έχει δώσει εξετάσεις, καθότι συνέπεσε με την έξαρση της πανδημίας.

Κλείνοντας, τα μέλη της Ένωσης προανήγγειλαν την επερχόμενη συνάντησή τους με τοπικούς φορείς, ώστε να υπάρξει συνεργασία για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων προς όφελος των σχολείων της πόλης.

Της Χριστίνας Μανδρώνη