Εορτάστηκε στη Χώρα ο πολιούχος Νεομάρτυρας Άγιος Δημήτριος ο Χωραΐτης

Εορτάστηκε στη Χώρα ο πολιούχος Νεομάρτυρας Άγιος Δημήτριος ο Χωραΐτης

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα εόρτασε την Κυριακή των Μυροφόρων, 8 Μαΐου, τον πολιούχο της Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη η Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, από το απόγευμα του Σαββάτου με την τέλεση του Εσπερινού και την Κυριακή των Μυροφόρων με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου παρευρέθη ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας.

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος προέστη της τέλεσης του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και της δέησης στην κεντρική πλατεία της Χώρας.

Η δε λιτανεία της εικόνας του Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδευόμενη από μαθητές των σχολείων της Κοινότητας Χώρας, τη Φιλαρμονική του Δήμου και πλήθους πιστών.

Από πλευράς του, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, ανέφερε: «Εύχομαι σε όλους σας και σε καθέναν χωριστά, ο Άγιος Δημήτριος ο Χωραΐτης να σκέπει τις ζωές όλων, με την ελπίδα χαρίζει κάθε καλό, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Χρόνια πολλά στους συνδημότες μου Χωραΐτες!».