Επίσημη παρουσίαση του Σάκη Τσιώλη από την ΠΑΕ

Επίσημη παρουσίαση του Σάκη Τσιώλη από την ΠΑΕ

Ήρθε για την 6η άνοδο στη Super League…

Με την καρδιά του -λόγω της αγάπης και εκτίμησης που εισπράττει από τον κόσμο και η οποία πηγάζει και από την θητεία του στη Μαύρη Θύελλα πριν από 18 χρόνια- και με ορθολογικά κριτήρια, με βάση την οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα και το πλάνο της διοίκησης που τον «κάλυψε απόλυτα», ο Σάκης Τσιώλης ανέλαβε με ενθουσιασμό την τεχνική ηγεσία της Καλαμάτας για την επόμενη 3ετία και με στόχο την άνοδο στην Super League.

Το επίσημο καλωσόρισμα του πολύπειρου Καρδιτσιώτη προπονητή (με πάνω από 700 παρουσίες, περίπου 200 νίκες στις εθνικές κατηγορίας και 5 ανόδους στην Α’ Εθνική με Πανηλειακό, Λεβαδειακό, Θρασύβουλο, Ολυμπιακό Βόλου και ΑΕ Λάρισας) έγινε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ στην οδό Φραντζή, παρουσία παραγόντων της διοίκησης, αλλά και της μητέρας του προέδρου της ομάδας, Γιώργου Πρασσά, Μαρίας, η οποία ευχήθηκε υγεία, αγάπη ενότητα και επιτυχίες στην ομάδα και στο νέο προπονητή.

Ο κ. Τσιώλης συγκινημένος από το βίντεο-αφιέρωμα με στιγμές από την καριέρα του που του θύμισε παλιές μεγάλες στιγμές και από την επάνοδό του στην πόλη μας, ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις: «Νοιώθω υπέροχα που ξαναγύρισα στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας, νοιώθω τυχερός σαν προπονητής που μπαίνω στη Μαύρη Θύελλα ξανά.

Το αποτύπωμα πριν από 18 χρόνια ήταν πάρα πολύ σπουδαίο, εισέπραξα αγάπη και εκτίμηση από τον κόσμο της Καλαμάτας. Θα άλλαζα κάποια από τις 5 ανόδους που είχα με άλλες ομάδες με το να κάνω την άνοδο με την Καλαμάτα.

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, πρωτίστως τον πρόεδρο κ. Πρασσά. Αισθάνθηκα πάρα πολύ όμορφα όταν μου έκανε το τηλέφωνο τη Μεγάλη Πέμπτη. Η 3ετία αφορά τη συνεργασία μας και μακάρι τα επόμενα 2 χρόνια η Καλαμάτα να είναι στηSuper League.

Η αγάπη και εκτίμηση που ένοιωσα στην Καλαμάτα ήταν η πιο μεγάλη από κάθε άλλη ομάδα -περισσότερη και από το Χαριλάου όπου είχαμε 20 χιλ. κόσμο μετά από 6 νίκες με τον Άρη και δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω στη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τον πρόεδρο και τη διοίκηση. Έρχομαι σε μια ομάδα πολύ οργανωμένη που έχει όλες τις προϋποθέσεις, έχει κάνει εδώ και 2 χρόνια μια πολύ ανοδική πορεία και εμπιστεύεται εμένα για να οδηγηθούμε στην τελική προσπάθεια που είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ, θα βάλουμε όλη την τεχνογνωσία που έχουμε αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο για να πετύχει η ομάδα. Θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά και η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει».

Τον Σάκη Τσιώλη καλωσόρισαν στην ομάδα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Παπασταμάτης, οι διοικητικοί παράγοντες και μέτοχοι Γιώργος Ράλλης, Κώστας Βεργής και ο εκτελεστικός διευθυντής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ενώ το συντονισμό της παρουσίασης είχε ο υπεύθυνος Τύπου των «μελανόλευκων», Λευτέρης Σαρελάκος.

Ο κ. Παπασταμάτης ευχήθηκε η Καλαμάτα όχι μόνο να ανέβει κατηγορία, αλλά να ανέβει και στην Ευρώπη, όπως είχε καταφέρει ο Αστέρας Τρίπολης με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο.

Ο κ. Ράλλης χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον στόχο της ανόδου και ευχαρίστησε τον πρόεδρο, Γιώργο Πρασσά, ο οποίος «συντηρεί με αμείωτο ενδιαφέρον και προσπάθεια αυτό το όραμα της διοίκησης και όλων των Καλαματιανών» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Τσιώλη και τη βεβαιότητά του για την επιτυχία.

Ο κ. Βεργής επεσήμανε ακόμη την απόφαση να αλλάξει το πρόσωπο της ομάδας με την ενίσχυση του ντόπιου στοιχείου.
Παραμονή του «κορμού», 4-5 πρωτοκλασάτες μετεγγραφές και αξιολόγηση των νεαρών ντόπιων παικτών ο Σάκης Τσιώλης αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και νέους ντόπιους κυρίως ποδοσφαιριστές και στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο εργομετρικά τεστ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να χτίσει πάνω σε αυτό που υπάρχει, με την παραμονή του 70-80% του υπάρχοντος ρόστερ και την απόκτηση 4-5 πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών στη θέση εκείνων που θα αποχωρήσουν.

Ο προσανατολισμός της ομάδας θα είναι επιθετικούς, αφού οι στόχοι είναι υψηλοί, ενώ παρ’ ότι έχει ένα σταθερό επιτελείο συνεργατών, θα έχει επαφές ώστε στο τεχνικό τιμ να μπουν και ντόπια παιδιά.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προώθηση νέων ποδοσφαιριστών από την περιοχή μας ακόμη και στην πρώτη ομάδα.
«Το ποδόσφαιρο είναι θέμα δυνατοτήτων» σχολίασε ο κ. Τσιώλης, εξηγώντας ότι θα γίνονται αξιολογήσεις των νεαρών παικτών τόσο στα τεχνικοαγωνιστικά τους χαρακτηριστικά, όσο και με ιατρικές-εργοφυσιολογικές μετρήσεις.
Τα παιδιά που θα επιλεγούν θα ακολουθήσουν την προετοιμασία και όσα είναι έχουν δυνατότητες θα ενταχθούν στη μεγάλη ομάδα.
Χ.Ε.