Επίσκεψη δημάρχου στη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Επίσκεψη δημάρχου στη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το χώρο που φιλοξενείται η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας – Φ.Ο.ΚΑΛ επισκέφτηκε προχθές ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας δραστηριοποιείται φωτογραφικά και πολιτιστικά από τον Ιανουάριο του 2017, στοχεύοντας στη δημιουργική ενασχόληση, άσκηση και καλλιτεχνική έκφραση των μελών της.

Στο πλαίσιο αυτών των επιδιώξεων πραγματοποιούνται μαθήματα φωτογραφίας και δημιουργικές εργασίες, διοργανώνονται φωτογραφικές εκθέσεις, σεμινάρια, εκδηλώσεις και αντίστοιχες εξορμήσεις.

Στο διάστημα της λειτουργίας της συνεργάστηκε φωτογραφικά με διάφορους θεσμούς και φορείς της Μεσσηνίας, καθώς και με συλλόγους, ομάδες και λέσχες φωτογραφίας από όλη την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε για δράσεις της Ομάδας, η οποία ολοκληρώνει το ετήσιο της project ‘‘Choose Silence’’. Επίσης, η Φ.Ο.ΚΑΛ. συμμετέχει – μαζί με άλλους πολιτιστικούς φορείς της πόλης – στη διοργάνωση της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας για τις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η Φωτογραφική Ομάδα φιλοξενείται στον Οικίσκο Νο9 στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας (έναντι ΕΡΤ Καλαμάτας). Οι δε συναντήσεις των μελών τ πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 18:00 – 20:00. Συντονιστής της Ομάδας είναι ο Νίκος Ηλιόπουλος, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενο να αντλήσουν από την ιστοσελίδα της: http://www.fokal.gr.