Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας του χθες με το σήμερα

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας του χθες με το σήμερα

Με μεγάλη χαρά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων χαιρετίζει την πραγματοποίηση του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

«Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος», σημειώνει, «κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας του χθες με το σήμερα.

Το θέατρο στην εκπαίδευση αποτελεί τη θεμελιώδη λίθο για μια παιδεία που αποσκοπεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη κάθε ανθρώπου και στην καλλιέργεια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Με όχημα το θέατρο, οι νέοι εκφράζουν ιδέες και συναισθήματα, καλλιεργούν την κριτική τους σκέψη, ασκούν την παρατηρητικότητα και τη μνήμη τους, μαθαίνουν τη σημασία της κίνησης του σώματος, της σπουδαιότητας της ομαδικής εργασίας και τη μεγάλη ευχαρίστηση της αποδοχής τους από ένα κοινό. 

Συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από την Ελλάδα, αλλά και από τις χώρες της Αγγλίας και Ισπανίας που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, και αφιέρωσαν ώρες απο τον ελεύθερο χρόνο τους. Αποδεικνύεται, έτσι, έμπρακτα, ότι ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας ενδιαφέρεται, στηρίζει, βοηθά τις δράσεις που προάγουν τη γνώση, την έρευνα, τη δημιουργικότητα, τη μάθηση και τις τέχνες. Είμαστε υποστηρικτές κάθε πολιτιστικής και αθλητικής εκδήλωσης και ανοιχτοί σε κάθε πρόσκληση-συνεργασία με γνώμονα το κοινό καλό των παιδιών μας».