Φινάλε με ψηλά το κεφάλι (1-2) υπό το βλέμμα Τσιώλη η Καλαμάτα στην Κηφισιά

Φινάλε με ψηλά το κεφάλι (1-2) υπό το βλέμμα Τσιώλη η Καλαμάτα στην Κηφισιά

Με νίκη 1-2 μέσα στην Κηφισιά και την 3η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Super League ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσημη αγωνιστική περίοδος για την ομάδα της Καλαμάτας. Η τοπική μας ομάδα αν και βρέθηκε να χάνει μόλις στο 3ο λεπτό με γκολ του Οικονομίδη, έκανε την ολική επαναφορά στο β’ μέρος, κυριάρχησε και έφτασε δίκαια στην επικράτηση, με δύο γκολ του Γιάννη Λουκίνα, ο οποίος σφράγισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του Νοτίου Ομίλου με 22 συνολικά τέρματα. Ο έμπειρος επιθετικός ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος στο 67’ και στο 85’ διαμόρφωσε το τελικό 1-2 για τη Μαύρη Θύελλα.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αναγωστόπουλος, Μουστάκης (56′ Σμπώκος), Τόλιος (46′ Παυλάκης), Γκότοβος, Μκρτσιάν, Παλασέφσκι, Ντοριβάλ, Βαζ (72′ Πρίτσας), Καραγκούνης (61′ Τεττέι), Οικονομίδης (56′ Καλλέργης), Κουιρουκίδης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Γιάννης Μπελά): Ταΐρης (59′ Λαδάς), Κωνσταντινόπουλος, Λουπάνο, Τσελεπίδης, Μοζέρ, Παπατόλιος, Παυλίδης (59′ Τάτος), Σκεντεράι (59′ Αναστασόπουλος), Τσαγκαλίδης (46′ Μπόρχες), Κόκκορης (46′ Γρίβας), Λουκίνας.

Έρχεται ο Τσιώλης και θα παρουσιαστεί την Τρίτη

Η νίκη μέσα στην Κηφισιά ήταν μια τελευταία υπενθύμιση της δυναμικής που είχαν οι «μελανόλευκοι», που όμως έμειναν αρκετά νωρίς έξω από τους στόχους τους πληρώνοντας λάθη που έγιναν σε πολλά επίπεδα.

Όπως και να ΄χει, έγινε ένα καλό φινάλε που με τη θέληση του προέδρου Γιώργου Πρασσά, θα έχει καλύτερη συνέχεια την επόμενη σαιζόν. Στο γήπεδο «Μιχ. Κρητικόπουλος» της Κηφισιάς βρέθηκε το απόγευμα ο πολύπειρος τεχνικός Σάκης Τσιώλης, ο οποίος έχει συμφωνήσει με την ΠΑΕ να καθοδηγήσει την ομάδα της Καλαμάτας από τον πάγκο κατά την επόμενη σαιζόν. Ο γνώριμος στη Μαύρη Θύελλα προπονητής, από την προηγούμενη θητεία του εδώ, αναμένεται σήμερα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και την Τρίτη το μεσημέρι (2/5) προγραμματίζεται να παρουσιαστεί επισήμως.

Υποβιβάστηκε ο Αστέρας Βλαχιώτη, σώθηκε στις καθυστερήσεις ο Διαγόρας

Το πρωτάθλημα της Super League 2 ολοκληρώθηκε στην κανονική του διάρκεια, αλλά θα έχει συνέχεια για τους πρωταθλητές των δύο ομίλων, Βέροια και Λεβαδειακό, οι οποίοι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (ο χαμένος θα παίξει νέα πλέι οφ με την υπό υποβιβασμό ομάδα της Super League 2).

Όσον αφορά στον υποβιβασμό, το φινάλε επεφύλασσε ένα μικρό θρίλερ με χαμένο τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος ακολουθεί τον Καραϊσκάκη, τη Ρόδο και τη Ζάκυνθο στην παρακάτω κατηγορία. Αντίθετα, ο Διαγόρας πέτυχε ένα μικρό θαύμα, καθώς νίκησε μέσα στο Αιγάλεω με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, κατορθώνοντας έτσι να σωθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή δίνοντας το σύνθημα για πανηγύρια στη Ρόδο και θρηνωδίες στη Λακωνία. Διευκρινίζεται ότι σε θέση υποβιβασμού βρέθηκε η Β’ ομάδα του Παναθηναϊκού, όμως βάσει προκήρυξης οι αναπτυξιακές αυτές ομάδες των μεγάλων ΠΑΕ (ΑΕΚ, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ οι άλλες) συμμετέχουν ουσιαστικά εκτός συναγωνισμού (δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται)

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο υποβιβασμένος Καραϊσκάκης Άρτας δεν κατέβηκε να αγωνιστεί απέναντι στον ΑΣ Ρόδου, όμως οι γηπεδούχοι που είχαν παραιτηθεί από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια τους, λόγω έντονων αγωνιστικών προβλημάτων, παρατάχθηκαν κανονικά στη σέντρα σήμερα, αποφεύγοντας τον 3ο μηδενισμό που θα τους οδηγούσε αντί για τη Γ’ Εθνική στο τοπικό.

Super League 2-Νότιος Όμιλος

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής (34η)

Κηφισιά-Καλαμάτα 1-2

Επισκοπή-Παναθηναϊκός Β’ 3-2

Ρόδος-Καραϊσκάκης Άρτας 3-0 χ.α.

Λεβαδειακός-Εργοτέλης 1-0

Ηρόδοτος-Αστέρας Βλαχιώτη 2-1

Αιγάλεω-Διαγόρας Ρόδου 1-2

Καλλιθέα-Χανιά 3-1

ΟΦ Ιεράπετρας-Ζάκυνθος 5-1

Ρεπό: ΑΕΚ Β’

Η τελική βαθμολογία

Η βαθμολογία

1.Λεβαδειακός 72

2.Καλλιθέα 65

3.Καλαμάτα 61

4.Χανιά 55

5.ΑΕΚ Β 52

6.Κηφισιά 50

7.Επισκοπή 48

8.Αιγάλεω 46

9.Εργοτέλης 40

10.Ηρόδοτος 37

1.ΟΦ Ιεράπετρας 37)

12.Διαγόρας 36

14. Αστέρας Βλαχιώτη 35

13.Παναθηναϊκός Β 34

15.Καραϊσκάκης Άρτας 29

16.Ρόδος 12

17.Ζάκυνθος 12