Γ. Λαμπρόπουλος: Στήριξη και ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας

Γ. Λαμπρόπουλος: Στήριξη και ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας

Παρέμβαση υπέρ των βιολογικών πρακτικών και των παραγωγών στον πρωτογενή τομέα έγινε από το βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννη Λαμπρόπουλο. Με σχετική του ερώτηση προς τον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά να υπάρξει ενεργή στήριξη της προσπάθειας.

Ειδικότερα, αναφέρει: “Η στήριξη και με κάθε τρόπο ενίσχυση της βιολογικής καλλιέργειας και των αγροτών μας, που προτίθενται να ασχοληθούν με αυτήν, είναι και θα πρέπει πάντα να είναι στόχος του υπουργείου σας, με δεδομένα και γνωστά τα οφέλη για τους αγρότες μας, για την ποιότητα των προϊόντων μας, την υγεία των καταναλωτών και, φυσικά, την αύξηση των εξαγωγών της χώρας μας.

Προς τούτο, αφού στη Δράση 11.2.1.: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη Γεωργία για τις μόνιμες καλλιέργειες, κηπευτικά και αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά, υπάρχουν αδιάθετα χρήματα, θα ήταν χρήσιμο αυτά, να διατεθούν για τη Δράση 11.1.1.: Ενισχύσεις για την μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στη Γεωργία για τις μόνιμες καλλιέργειες, κηπευτικά και αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. υπουργός: Πρόκειται τα αδιάθετα χρήματα από τη Δράση 11.2.1. να διατεθούν για τη Δράση 11.1.1;”.