Γ. Λεβεντάκης για πιάτσα: «Ούτε μελέτη θα κάνω, έχω χαρτί από την Αστυνομία»

Γ. Λεβεντάκης για πιάτσα: «Ούτε μελέτη θα κάνω, έχω χαρτί από την Αστυνομία»

«Να σιωπούν… Θα κλάψουνε άμα στείλω την Πολεοδομία»

Έξι μέρες μετά την καταψήφιση του θέματος «Έγκριση της με αριθ. 24/2021 ΑΕΠΖ με θέμα “Μετακίνηση έδρας στάθμευσης των ταξί (πιάτσα)» σχ.43/2021 ΑΔΚΚ) στην Κυπαρισσία» στη συνεδρίαση – χάβρα του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Τετάρτης, απόντος του δημάρχου, επειδή, όπως τονίστηκε κατ’ επανάληψη, η μετακίνηση της πιάτσας έγινε παράνομα και παρόλο που η απόφαση έπειτα από τρεις εργάσιμες μάλιστα μέρες δεν είχε αναρτηθεί στη Δι@υγεια, ο κ. Λεβεντάκης αναφέρθηκε στο θέμα της πιάτσας στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Τρίτης για τον προϋπολογισμό, σε υψηλούς τόνους, με βαριές εκφράσεις και απειλές ότι «θα κλάψουνε άμα στείλω την Πολεοδομία», ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα κάνει μελέτη για τη χωροθέτηση της πιάτσας, παρά τις ισχύουσες διατάξεις νόμου και την Υ/Α, και λέγοντας ότι έχει χαρτί απ’ την Αστυνομία…

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και ιδιοκτήτες ταξί στους οποίους και απευθύνθηκε ο κ. Λεβεντάκης, λέγοντας επί λέξει: «Θα ήθελα να κάνω μια ανασκόπηση των γεγονότων του προχθεσινού συμβουλίου που δεν μπόρεσα να είμαι εδώ και θέλω να αναφερθώ στην πιάτσα των ταξί. Ενημερώνω λοιπόν κάποιους κυρίως εκπροσώπους των ταξί, εκπρόσωπος, εκπροσώπων των ταξί ότι δεν έχετε κανένα λόγο, κύριοι, να ανησυχείτε διότι ούτε συγκοινωνιακή μελέτη θα κάνω, γιατί δε θα αλλάξει τίποτα, έχω χαρτί απ’ τη Αστυνομία ότι δεν άλλαξε κάτι και εκεί είστε νόμιμοι από το Τοπικό και όλες οι αποφάσεις Οικονομικής που έχουν παρθεί και τα λοιπά. Τώρα αν δε συμφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο είναι δικό τους θέμα και όπως γνωρίζετε, δεν είμαστε ο μοναδικός Δήμος, είναι άλλοι 148 που έχουν ίδια προβλήματα και ευελπιστώ και πιστεύω σύντομα θα δώσει τη λύση ο υπουργός. Αυτό όμως που θα ήθελα να σας πως είναι ότι σε κάποια στιγμή θα σας κάνω το ίδιο κουβούκλιο με 22 πόντους λίγο πιο στενό για να έχω και την πρόσβαση του 1,70 – 1,50 είναι – του 1,70 του πεζοδρομίου. Οπότε δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Εμείς δεν κάναμε κάτι που να επιβαρύνει τον τόπο, την οικονομία και γενικότερα να κάνει ζημιά ή στην πόλη ή στο Δήμο. Εμείς κάναμε κάτι, ως οφείλαμε, να σας μεταφέρουμε σ’ ένα μέρος σωστό, ασφαλές, αφού συμφωνήσαμε με πολλές συναντήσεις μαζί σας, εγώ προσωπικά, και έχω την πλειοψηφία από εσάς, από 17 οι 15 ότι είστε σύμφωνοι.

Τώρα κάποιοι που παραπονούνται ότι δεν είμαστε εμείς νόμιμοι θα ήθελα να τους πληροφορήσω ότι αυτοί δεν είναι νόμιμοι.

Αυτοί και κάποιοι άλλοι απ’ του συμβουλίου οι οποίοι είναι απών και δεν έχουν άδεια κι έχουν κλείσει κοινόχρηστο χώρο και το ’χουν κάνει γκαράζ. Και καλά θα κάνουν να σιωπούν, γιατί αν αμολήσω την πολεοδομία και πάει και δει τι έχουν δημιουργήσει σε εγκαταστάσεις τους, στα χτήματά τους, και τι έχουν κάνει γενικότερα “στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σχοινί” γιατί εμείς δεν κάναμε ούτε παραβάσεις πολεοδομικές…».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε: «Τι κακό έγινε; Ένα κόσμημα κάναμε…», «δεν έχετε λόγους να ανησυχείτε κι ας πάνε εμένα κατηγορούμενο» και αργότερα σε έντονο ύφος: «Καλά θα κάνουνε, γιατί δε θέλω, με προκαλούν, αλλά όταν προκαλούμαι, δεν κωλώνω πουθενά κι ας ελεγχθώ πρώτος εγώ αν θέλουνε πολεοδομικά. Θα κλάψουνε άμα στείλω την Πολεοδομία…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου