Η κατασκευή οικισμού για διαμονή εργατών γης ένας από τους στόχους της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Μεσσήνης Γαία»

Η κατασκευή οικισμού για διαμονή εργατών γης ένας από τους στόχους της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Μεσσήνης Γαία»

Συνάντηση μελών της χθες με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα, Στάθη Αναστασόπουλο

Η κατασκευή πρότυπου οικισμού για τη διαμονή εργατών γης είναι ένας από τους στόχους της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Μεσσήνης Γαία», με τον πρόεδρο και μέλη της οποίας συναντήθηκε χθες ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο κ. Αναστασόπουλος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΚΟΙΝΣΕΠ, Βασίλη Μπουρνά και τα μέλη Παναγιώτη Καλλιντέρη, Λάμπρο Στέφανο και Άγγελο Στριχά, για τη δράση της και τη στόχευση που έχει στην κατεύθυνση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και του δίκαιου εμπορίου.

Στόχοι

Αναλυτικά συζητήθηκαν οι στόχοι της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων είναι: η κατασκευή πρότυπου οικισμού για τη διαμονή εργατών γης, η αξιοποίηση προγραμμάτων για την ανάπτυξη δράσεων προς όφελος της ομάδας και της τοπικής κοινωνίας, όπως η αξιοποίηση των κλαδεμάτων της ελιάς για παραγωγή κομπόστ και όχι μόνο, καθώς και η βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων και προς την κατεύθυνση της μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επίσης, συζητήθηκε αίτημα για παραχώρηση δημόσιας γης για καλλιέργεια και φιλοξενία δράσεων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Ο αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για τις πρόσφατες βραβεύσεις σε εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και το Βερολίνο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του που μια κοινωνική επιχείρηση έχει μια τόσο πετυχημένη πορεία.

Τόνισε δε, ότι η Περιφέρεια στηρίζει τη φιλοσοφία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές και προωθεί την κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο Interreg Europe.

Βιολογικό Ελαιόλαδο

Ακολούθως υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που καταβάλλεται από τα μέλη της Συνεταιριστικής Επιχείρησης, αφενός, στην παραγωγή ποιοτικού προϊόντος και, αφετέρου, στην εξαγωγική δραστηριότητα βιολογικού ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα. Τέλος, ο κ. Αναστασόπουλος επισήμανε τους χαμηλούς δείκτες συνεργασίας σε επίπεδο κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι είναι σε ποσοστό  5% σε επίπεδο χώρας, σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό του 20%, λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες προσέγγισής του.

Της Βίκυς Βετουλάκη