Η Νατάσσα Μποφίλιου στο «Θ»: «Για εμάς τα τραγούδια μας είναι διέξοδος»

Η Νατάσσα Μποφίλιου στο «Θ»: «Για εμάς τα τραγούδια μας είναι διέξοδος»

Η ιστορία της Νατάσσας Μποφίλιου ξεκινά κάπου στο μακρινό πια καλοκαίρι του 2003, όταν η ίδια φοιτήτρια στο Πολιτικό της Νομικής έλαβε μέρος σε έναν από τους διαγωνισμούς της Μικρής Άρκτου, καταφέρνοντας να αποσπάσει το πρώτο βραβείο για την ερμηνεία της «Ασπιρίνης». Στα χρόνια που ακολούθησαν, η ίδια μαζί με τους δύο μόνιμους συνεργάτες της, τον Θέμη Καραμουρατίδη στη σύνθεση και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο στους στίχους, βλέπουν την πορεία τους να φωτίζεται ολοένα, έχοντας προηγουμένως κοπιάσει αρκετά για την κάθε νέα τους επιτυχία. 

Δεκαοχτώ χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, η Νατάσσα Μποφίλιου, μια από τις πιο αγαπητές έντεχνες τραγουδίστριες της γενιάς της, μιλά στο «Θ», ενώ κάνει μια σύντομη αναδρομή στα όσα έχουν μεσολαβήσει από εκείνο το καλοκαίρι.

-Στα 18 χρόνια της κοινής σας πορείας με τον Θέμη και τον Γεράσιμο, ποιες αλήθειες μοιραστήκατε με τον κόσμο μέσα από τα κομμάτια σας;
Μοιραστήκαμε την αλήθεια των ανησυχιών και των ονείρων μας. Για εμάς τα τραγούδια μας είναι η διέξοδος για όσα νιώθουμε, όσα περνάμε, όσα μας κάνουν χαρούμενους κι όσα μας βαραίνουν. Πάντα σε εναρμόνιση με την πραγματικότητα και έναν εαυτό που εντάσσεται στο σύνολο, και αντιμετωπίζει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε και όπως τον ζούμε.

-Ποιο είναι το «μυστικό» της μακροχρόνιας επιτυχημένης συνεργασίας σας με τον Θέμη και τον Γεράσιμο;
Είναι η αγάπη, η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη. Αυτά που είναι, άλλωστε, και τα μυστικά για κάθε μακροχρόνια και αρμονική σχέση.

-Στα χρόνια που ακολούθησαν από εκείνο το καλοκαίρι του 2003, νιώθετε ότι ακολουθήσατε την πορεία που είχατε χαράξει εξ αρχής; Είναι αυτή που ονειρευόσασταν ή οι δυσκολίες σάς έκαναν να συμβιβάζεστε με τις καταστάσεις;
Τολμώ να πω και να το εννοώ, ότι δεν έχω κάνει κανέναν συμβιβασμό στην καλλιτεχνική μου διαδρομή. Ήμουν διατεθειμένη να παλέψω μέχρι το τέλος για να δω την επαγγελματική μου ζωή να αναπτύσσεται όπως την ονειρευόμουν. Δε θα πω ότι ήταν εύκολο ή δεν είχε φοβερά σκοτεινές και δύσκολες στιγμές αυτή η επιλογή, όμως άξιζε κάθε θυσία και προσπάθεια.

Σήμερα, είμαι από τους τυχερούς και αισθάνομαι αδιανόητα ευγνώμων, γιατί κατόρθωσα μέχρι τώρα τουλάχιστον να είμαι με τους ανθρώπους που θέλω, όπως θέλω, εκεί που θέλω.

-Σε κάθε διαδρομή, λοιπόν, η καρδιά είναι τελικά καταδικασμένη να «πονάει πάντα όταν ψηλώνει»;
Δε θα έλεγα καταδικασμένη… Θα χρησιμοποιούσα το επίθετο «προγραμματισμένη» να ψηλώνει. Γιατί το ύψος έχει κόπο και πόνο και ανηφόρες που μοιάζουν ατελείωτες, αλλά είναι η διαδρομή που οδηγεί στην αυτογνωσία και σου χαρίζει ικανοποίηση και σοφία.

Συναυλία στην Καλαμάτα
Ο τελευταίος δίσκος της Νατάσσας Μποφίλιου «Η εποχή του θερισμού» κυκλοφορεί από την Cobalt Music. Επόμενος σταθμός της είναι η Καλαμάτα, καθώς πρόκειται να επισκεφθεί την πόλη έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας» σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου, στο Μέγαρο Χορού.

Για τη συναυλία της στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αναφέρει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συγκυρία! Έχουμε πολλούς φίλους της μουσικής μας στην Καλαμάτα, αλλά δυστυχώς δεν ευνοείται συχνά η καλλιτεχνική μας συνάντηση. Αυτό σημαίνει a priori ότι έχουμε μεγάλη ανυπομονησία και μεγάλο ενθουσιασμό αμφότεροι! Η συναυλία ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς!».

Της Χριστίνας Μανδρώνη