Κ.Ε. Φάρις: Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ελληνικό τοπίο

Κ.Ε. Φάρις: Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ελληνικό τοπίο

Εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, η έκθεση ζωγραφικής του Εικαστικού Τομέα της Κ.Ε. Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, η οποία περιλαμβάνει επιλογές έργων από την ΑΓΕΤ “Ηρακλής”.

Η έκθεση περιλαμβάνει εικαστικά έργα όπου εκτίθενται από σήμερα έως και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στην πόλη της Καλαμάτας, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας κατέχει ο Κωνσταντίνος Παπαχρίστου σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εικαστικού Τομέα της Φάρις, Παναγιώτη Λαμπρινίδη.

Η έκθεση με θέμα το “Ελληνικό Τοπίο” περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων είναι οι Σπύρος Βασιλείου, Χρύσα Βέργη, Δημήτρης Κούκος, Αλέκος Λεβίδης, Χρήστος Μποκόρος, Δημήτρης Μυταράς, Παύλος Σάμιος, Γιώργος Σικελιώτης, Σωτήρης Σόρογκας, Γιάννης Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Τέτσης, Γιάννης Τσαρούχης, Μαρία Φιλοπούλου.

Η συσχέτιση της ΑΓΕΤ “Ηρακλής” με τα εν λόγω εικαστικά έργα

Η έκθεση αποτελεί μια επιλογή 80 εικαστικών έργων από την συλλογή έργων τέχνης της Ανωνύμου Γενικής Εταιρίας Τσιμέντων Ηρακλής που περιλαμβάνει 1472 έργα, τα οποία στην πλειονότητά τους δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για να κοσμήσουν τα ετήσια ημερολόγια που εξέδιδε η Εταιρία από το 1956 μέχρι το 2009.

Περισσότεροι από εξήντα Έλληνες καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν ένα μεγάλο αριθμό έργων ειδικά για τα ημερολόγια, καθιερώνοντας με τον τρόπο αυτό μια μακρόχρονη δημιουργική παράδοση. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, πέρα από την αναμφισβήτητη καλλιτεχνική του αξία, πέτυχε και έναν άλλο πολύ σημαντικό σκοπό: την ένταξη της νεοελληνικής τέχνης στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, με έναν τρόπο εύληπτο και πρωτότυπο.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 (Σάββατο & Κυριακή κλειστά).