Καλαμάτα: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη την προσεχή Τρίτη

Καλαμάτα: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη την προσεχή Τρίτη

Την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο, 4ος όροφος) ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Πατρών συνεργάζονται για πρώτη φορά και από κοινού θα παρουσιάσουν ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένο στο «σπίτι με τους σκορπιούς» που ο ίδιος έγραψε κατά τη διάρκεια της εξορίας του στην Ικαρία.

Η εν λόγω συνεργασία αποτελεί την πρώτη κοινή δράση των δύο συλλόγων αποφοίτων και η πρώτη φορά που η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τα μέλη και το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας που ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2021.

Να σημειωθεί πως η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την Covid19.

Για την είσοδο είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης (συγκεκριμένος αριθμός θεατών) στα τηλέφωνα 27210 22607 & 6955933407.

Συγκέντρωση βιβλίων

Παράλληλα, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, αρωγός σε κάθε προσπάθεια πολιτισμού, συνεργάζεται με τη Δανειστική Σχολική Βιβλιοθήκη του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” και σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων καλεί όποιον επιθυμεί να προσφέρει βιβλία (σε καλή κατάσταση) κάθε είδους για τον εμπλουτισμό της.

Πού: Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, στο ειδικό «καρότσι βιβλίων» (Πνευματικό Κέντρο, 5ος όροφος)

Πότε: Από την Τρίτη 10 έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου, 9.00- 14.00.