Καλλιρρόη: Διαμαρτυρία για την αποτροπή εγκατάστασης του σκουπιδοεργοστασίου

Καλλιρρόη: Διαμαρτυρία για την αποτροπή εγκατάστασης του σκουπιδοεργοστασίου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την αποτροπή εγκατάστασης σκουπιδοεργοστασίου με… ΧΥΤΥ στη θέση ΟΝΙ της Καλλιρρόης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 6.00 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Καλλιρρόης, από κατοίκους και συλλόγους της περιοχής.

Όπως σημειώνεται σχετικά από τους διοργανωτές:

«Λέμε ΟΧΙ

-στην κατασκευή του καταστροφικού για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και την οικονομία ολόκληρης της περιοχής της άνω Μεσσηνίας σκουπιδοεργοστασίου.

Λέμε ΝΑΙ

-στη γεωργική ανάπτυξη της περιοχής μας, μέσω της υπάρχουσας ελαιοκαλλιέργειας και

Λέμε ΝΑΙ

-στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας μέσω της πολιτιστικής συνεισφοράς των αποτελεσμάτων των ερευνών που ήδη γίνονται και αφορούν στην αποκάλυψη της Αρχαίας Ανδανίας, της πρώτης πρωτεύουσας της Μεσσηνίας, πριν αυτή μεταφερθεί στην Αρχαία Μεσσήνη, καθώς και των αρχαιοτήτων της Ακρόπολης της Μάλθης που αναδείχθηκαν από το Σουηδό αρχαιολόγο Νάταν Βάλμιν, ώστε να αποτελέσουν τουριστικό πόλο έλξης της περιοχής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο διακεκριμένος ηθοποιός Κώστας Καστανάς θα διαβάσει Ίψεν και συγκεκριμένα θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο “Ένας εχθρός του λαού”. Το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης θα πλαισιώσουν η Μαργαρίτα Μέλμπεργκ, πρώην μορφωτική σύμβουλος στην Ελληνική Πρεσβεία της Σουηδίας, μεταφράστρια και ο Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος, εκδότης, μεταφραστής και σχολιαστής του Ίψεν.

Επιπρόσθετα, θα γίνουν τοποθετήσεις και σχετική ενημέρωση».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ