ΚΚΕ: Καταγγέλλει ότι το YouTube «έριξε» το κανάλι της Σεμίνας Διγενή

ΚΚΕ: Καταγγέλλει ότι το YouTube «έριξε» το κανάλι της Σεμίνας Διγενή

Σε καταγγελία πως το YouTube «έριξε» το κανάλι της Σεμίνας Διγενή προχώρησε το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, πρόκειται για «ένα ακόμη περιστατικό φίμωσης και λογοκρισίας, στο πλαίσιο της δήθεν “ελευθερίας του διαδικτύου”, αυτή τη φορά με την πλατφόρμα του youtube να “κατεβάζει” το κανάλι της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή».

«Ακόμη πιο προκλητικό και από το ίδιο το γεγονός είναι η αιτιολογία που το συνοδεύει, ότι δήθεν το κανάλι “έχει σκοπό να υποκινήσει τη βία ή να ενθαρρύνει επικίνδυνες, παράνομες δραστηριότητες που ενέχουν εγγενή κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο”.

Είναι το γνωστό πλέον “μήνυμα” της πλατφόρμας που συνοδεύει ανάλογες απαγορεύσεις σε βίντεο με μη “αρεστό” περιεχόμενο, που -απ’ ό,τι φαίνεται από το κανάλι της Σεμίνας Διγενή- φτάνει στο σημείο να ασκεί λογοκρισία ακόμη και για σπουδαίες προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού», σημειώνει ακόμη το γραφείο Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Τέλος, ο Περισσός σημειώνει: «Η πρακτική αυτή δεν είναι “κεραυνός εν αίθρια”. Αντίθετα τροφοδοτείται και από διάφορες οδηγίες της ΕΕ, που έχουν ενσωματώσει οι ελληνικές κυβερνήσεις, που ουσιαστικά επιβάλλουν έναν πολιτιστικό και διαδικτυακό “τρομονόμο”.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του καναλιού της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή».

Εάν κάποιος προσπαθήσει να μπει στο κανάλι της Σεμίνας Διγενή στο YouTube, αυτό που θα του παρουσιάσει αποτυπώνεται στην παρακάτω εικόνα:

ΚΚΕ: Η επιχείρηση «αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος» πρέπει να πέσει στο κενό
Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας: «Ό,τι κι αν κάνουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, για να εμφανίσουν το παλιό ως “νέο” και να επινοήσουν κάλπικες -μεταξύ τους- διαχωριστικές γραμμές, το επόμενο διάστημα θα γίνεται ακόμη πιο φανερή η κοινή στρατηγική τους βάση, την οποία ο λαός πληρώνει με ακρίβεια, φτώχεια κι ανασφάλεια».

Καταληκτικά το σχόλιο ανέφερε: «Η επιχείρηση “αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος” πρέπει να πέσει στο κενό και η πρόσφατη νεανική ψήφος στις φοιτητικές εκλογές ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα».

Πηγή: iefimerida.gr