Κοινωνικός τουρισμός 2022: Ανοίγει σύντομα η πλατφόρμα για αιτήσεις

Κοινωνικός τουρισμός 2022:  Ανοίγει σύντομα η πλατφόρμα για αιτήσεις

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό του 2022, με τον προϋπολογισμό του προγράμματος, όπως έχει ανακοινωθεί, να είναι για φέτος αυξημένος κατά 5 εκατ. ευρώ και να φτάνει τα 35 εκατ. ευρώ.

Από πέρυσι έχει δοθεί επιπλέον κίνητρο με ενίσχυση της επιδότησης καταλυμάτων κατά 20% για τον Αύγουστο, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος.

Πάντως, όσοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα τις επιταγές του περσινού προγράμματος, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν έως τις 31 Ιουλίου 2022, καθώς οι επιταγές για το νέο πρόγραμμα 2022-2023 ξεκινούν να ισχύουν από 1η Αυγούστου.

Πού απευθύνεται
Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να λάβουν μέρος άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα, δηλαδή κάθε χρόνο.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους:

-Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας

-Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

-Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Ακόμα και 10ημερες διακοπές
Το πρόγραμμα παρέχει 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ημερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή. Επίσης, περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Β.Β.