Λεβεντάκης vs Δριμής: Ακατάπαυστα πυρά εκατέρωθεν δι’ ανακοινώσεων

Λεβεντάκης vs Δριμής: Ακατάπαυστα πυρά εκατέρωθεν δι’ ανακοινώσεων

Μετά τα πρώτα… αναγνωριστικά “πυρά” που αντάλλαξαν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, και ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”, Δημήτρης Δριμής, με αφορμή προ ημερών δημόσια παρέμβαση του κ. Δριμή για τη διακοπή ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου της πηγής Αετού, με συνέπεια να μείνει χωρίς νερό η Κοινότητα Αετού επί πολλές ώρες, ακολούθησαν νέα πυρά εκατέρωθεν δια νέων ανακοινώσεων…

Απαντητική επιστολή Λεβεντάκη
Σε απαντητική επιστολή του κ. Λεβεντάκη που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο facebook αναγράφεται: «Αφού, λοιπόν, κε Δριμή, καθώς φαίνεται, δυσκολεύεστε να κατανοήσετε τα όσα ανέφερα σε σημερινή επιστολή μου και συνεχίζετε την ίδια “παράσταση”, με νεώτερη δική σας, ας μιλήσουμε με ντοκουμέντα. Το κάτωθι φωτογραφικό υλικό είναι η απόδειξη όλων όσων αρνείστε ή, μάλλον καλύτερα, όλων όσων κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε και παρουσιάζουν την “προίκα” από ανεξόφλητα χρέη και οφειλές δανείων που αφήσατε στο Δήμο Τριφυλίας. Όπως επίσης, είναι και η απόδειξη των απευθείας αναθέσεων, κατά χιλιάδες ευρώ, σε συγγενικό σας πρόσωπο πρώτου (α’) βαθμού, καθώς και σε άλλα πρόσωπα, που αναφέρθηκαν στο συμβούλιο. Είναι μέρος του δικού σας “ενάρετου βίου”, τον καιρό που διοικούσατε τον πρώην Δήμο Αετού, τον “μαρτυρικό” (κατά την ιστορία του), όπως πολύ σωστά επισημαίνετε, αλλά και κατά τη δική σας δημαρχοντία (θα προσέθετα, εγώ), κε Δριμή. Και όπως γνωρίζετε πολύ καλά, όσα αναφέρω είναι μονάχα ένα μέρος, των όσων στοιχείων έχω στη διάθεσή μου. Οπότε σας επιστρέφω, με αποδείξεις, την παροιμία του θυμόσοφου λαού “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”, κε Δριμή. Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σας είναι ότι: «ο λαός θα μας κρίνει όλους» κι εγώ, πιστέψτε με, κρίνομαι από τους πολίτες, σε καθημερινή βάση. Γιατί, πολύ απλά και ανθρώπινα, μου καταθέτουν τους προβληματισμούς τους, σχετικά με τα θέματα, που τους απασχολούν και παράλληλα μου δείχνουν την, με κάθε τρόπο, στήριξη και εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.

Κάτι που είναι και το ζητούμενο. Και εμένα αυτό, μου φτάνει και μου περισσεύει, κε Δριμή».

Νέα ανταπάντηση Δριμή
Σε νέα ανταπάντηση του κ. Δριμή, υπό τον τίτλο «Παραπληροφορούν και συκοφαντούν για να κρύψουν τις ευθύνες τους», αναγράφεται: «Ο κ. Λεβεντάκης και οι συνοδοιπόροι του έχουν την ευθύνη διοίκησης του Δήμου. Οφείλουν να απαντήσουν πότε και πώς θα πληρώσουν το ρεύμα των αντλιοστασίων στη ΔΕΗ. Οφείλουν να απαντήσουν πότε και πώς θα αντιμετωπίσουν το πραγματικό χρέος και έλλειμμα της ΔΕΥΑΤ, που έφτασε στα 4.000.000 ευρώ. Πότε και πώς θα βάλουν φρένο στο φέσωμα του Δήμου και των δημοτών, από τα συνεχώς διογκούμενα χρέη της ΔΕΥΑΤ. Το αποφεύγουν, όπως ο διάολος το λιβάνι. Αντί να απαντήσουν στους δημότες, χρήματα των οποίων διαχειρίζονται, κάνουν απέλπιδες βουτιές στο παρελθόν (2003-2010), για να εκθέσουν δήθεν εμένα. Και τι καταφέρνουν; Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως είναι άσχετοι και δεν μπορούν να διοικήσουν. Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ψεύδονται σκόπιμα. Μπερδεύουν το πραγματικό χρέος, όπως αυτό της ΔΕΥΑΤ, με απλήρωτες υποχρεώσεις εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Προσπαθούν να εμφανίσουν ως δήθεν χρέος ανεξόφλητα τιμολόγια έργων, που χρηματοδοτούνταν και πληρώθηκαν από το τότε πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ” του ΥΠΕΣ και άλλα προγράμματα.

Οφείλατε να γνωρίζετε, κε Λεβεντάκη, πως ο Καποδιστριακός Δήμος Αετού άφησε πλεόνασμα και όχι χρέος.

Άφησε: α) 100.400,92 ευρώ στο ταμείο, β) 150.741,57 οφειλές τρίτων προς το Δήμο, γ) 498.000,00 ευρώ από επιστροφές οφειλομένων του ΥΠΕΣ, που μας είχαν παρακρατηθεί και καταβλήθηκαν σε έξι ετήσιες ισόποσες δόσεις στο δήμο Τριφυλίας.

Στα παραπάνω δε συμπεριλαμβάνω υπόλοιπα χρηματοδοτήσεων του τότε Δήμου Αετού από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και το ΕΣΠΑ, όπως τα 3.500.000 ευρώ για την αποχέτευση Κοπανακίου και το ΒΙΟΚΑ Αετού. Για ό,τι αναφέρω στη διάθεση των δημοτών επίσημα έγγραφα με πρωτόκολλα και όχι μπακαλόχαρτα. Ο κ. Λεβεντάκης με ένα μπακαλόχαρτο (χωρίς τίτλο έργου – πηγή χρηματοδότησης και ανάδοχο) προσπαθεί να παραπληροφορήσει και να εμφανίσει δήθεν χρέος 1.000.000 ευρώ. Αποκρύπτει, για παράδειγμα, ότι ποσό 744.650,24 ευρώ αφορά σε χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ για το πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ”. Αναφέρω ενδεικτικά ποσά από το μπακαλόχαρτο και προκαλώ τον κ. Λεβεντάκη και τους συνοδοιπόρους του να απαντήσουν: τα ποσά 178.911,89 και 191.314,32 ευρώ αφορούν στην πλατεία Κοπανακίου με ανάδοχο την ΤΕΜΚΑ ΟΕ και χρηματοδότηση “ΘΗΣΕΑ”, ναι ή όχι;

Τα ποσά 50,900,77 – 115.466,0 και 35.891,10 ευρώ αφορούν στα δίκτυα αποχέτευσης Γλυκορριζίου με ανάδοχο τον κ. Παναγόπουλο και χρηματοδότηση “ΘΗΣΕΑ”, ναι ή όχι;  Τα ποσά 21.786,66 και 132.100,00 ευρώ αφορούν σε αγωγό μεταφοράς και δίκτυα ακαθάρτων Κοπανακίου με ανάδοχο την ΚΧ ΑΤΕ και χρηματοδότηση “ΘΗΣΕΑ”, ναι ή όχι; Ντροπή! Σε ό,τι αφορά το δεκαετές αναπτυξιακό δάνειο των 400.000 ευρώ για την κατασκευή της μοναδικής στην Ελλάδα στεγασμένης ζωαγοράς τι να πω; Αν κατανοούσαν την αναπτυξιακή, πολιτιστική και οικονομική αξία του έργου θα το λειτουργούσαν, θα είχαν κανονισμό λειτουργίας, θα εισέπρατταν χρόνια τώρα. Φωτογραφήθηκαν, όμως, πρόσφατα στο έργο που σχεδιάσαμε, χρηματοδοτήσαμε και δημοπρατήσαμε οι συνεργάτες μου κι εγώ. Το δάνειο της ζωαγοράς πληρώθηκε με τα χρήματα που αφήσαμε. Θα μπορούσε δε να αυτοχρηματοδοτηθεί αν τη λειτουργούσαν. Σε κάθε περίπτωση, τα έσοδα του Κυριακάτικου Παζαριού του Κοπανακίου, μέρος του οποίου είναι η ζωαγορά, είναι πολλαπλάσια της υποχρέωσης εξόφλησης του δανείου. Αντί να εκτίθεστε αντιπολιτευόμενοι τον προ 15ετίας δήμαρχο Αετού, ο οποίος κρίθηκε από τους δημότες του και μιλάνε τα έργα του, ασχοληθείτε με το Δήμο Τριφυλίας. Γι’ αυτό σας ψήφισαν και σας πληρώνουν οι δημότες. Αυτή είναι η θεσμική σας υποχρέωση, για το λίγο χρόνο που ακόμα θα βρίσκεστε σε αυτή τη θέση. Φροντίστε, τέλος, να μάθετε εσείς και οι συνοδοιπόροι σας τι σημαίνει α’, β’, γ’ βαθμός συγγένειας και ποια η διαφορά εντέλλεσθε και αναθέσεων. Στη συνέχεια κάντε άλλη μια βουτιά στο παρελθόν, μπας και ανασύρετε, αν βρείτε, κάποια ανάθεση του τότε δημάρχου σε συγγενή του. Και τότε θα σας απαντήσω. κύριοι των εντέλλεσθε, των απευθείας αναθέσεων με μηδενικές εκπτώσεις, των φωτογραφικών διαγωνισμών που ακυρώνονται…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου