Μ. Γερονικολός: «Ευρύ κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ»

Μ. Γερονικολός: «Ευρύ κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ»

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Χαριλάου Τρικούπη, βρίσκονται και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας, καθώς οι κάλπες έχουν ήδη στηθεί για τις αυριανές εσωτερικές διαδικασίες, με βασική επιδίωξη σε όλα τα εκλογικά κέντρα του νομού να είναι η εξασφάλιση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού συμμετοχών.

«Είναι μεγάλο στοίχημα οι αυριανές εκλογές, ενώ όλοι μας κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, μιας και έχουμε βάλει αρκετά ψηλά τον πήχη, ελπίζοντας ότι θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική η προσέλευση», σημειώνει χαρακτηριστικά το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Μενέλαος Γερονικολός.

Από την άλλη, σχολιάζοντας τις προηγούμενες εσωκομματικές διαδικασίες, καθώς και τη συμμετοχή του κόσμου, τονίζει ότι τόσο σε επίπεδο Μεσσηνίας όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική: «Εννοείται πως όλοι στο ΚΙΝΑΛ είμαστε πολύ χαρούμενοι που είδαμε όλο αυτό το πλήθος κόσμου να έρχεται στις κάλπες και να συμμετέχει στη διαδικασία ανάδειξης του καινούργιου αρχηγού για την παράταξη. Θεωρώ ότι και σε επίπεδο νομού η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη, και συνεπώς ιδιαίτερα ικανοποιητική για εμάς, μιας και όλα τα στελέχη φύγαμε από τη διαδικασία με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο, βλέποντας όλο αυτό τον κόσμο να έρχεται κοντά μας».

Όσον αφορά στις αυριανές διαδικασίες, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, ενώ θα μπορούν να εγγράφονται και επί τόπου όλοι οι νέοι φίλοι του ΚΙΝΑΛ που ενδιαφέρονται, όπως εξηγεί ο κ. Γερονικολός.

Αναφερθείς στο κλίμα που επικρατεί αυτές τις ημέρες, σημειώνει: «Γενικά, τα στελέχη έχουμε επιδοθεί σ’ έναν αγώνα για να πείσουμε τον κόσμο ότι είναι καλό να συμμετέχει, ότι είναι σημαντικές και αυτές οι εκλογές για την ανάδειξη τοπικών οργάνων και συνέδρων για το συνέδριο των επόμενων ημερών. Καταλαβαίνω ότι γενικά το κλίμα μεταξύ όλων των στελεχών είναι αρκετά καλό, υπάρχει επικοινωνία και καλή, ενώ όλα έχουν κυλήσει ομαλά μέχρι στιγμής».

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν μια πιθανή επιστροφή του «ΠΑΣΟΚ» ως ονομασία θα σημαίνει και μια νέα σελίδα για το κόμμα σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο, ο κ. Γερονικολός επισημαίνει: «Πιστεύω ότι ήταν εμφανές και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του αρχηγού, ότι ο κόσμος είχε τη διάθεση να επιστρέψουμε στο όνομα ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά, είχαμε και την ανάγκη να υπάρξει μια αλλαγή, μια νέα αρχή, χωρίς βέβαια ποτέ να έχουμε σβήσει το παρελθόν μας.

Τώρα, η ονοματολογική λύση που θα προταθεί και μάλλον θα υπερισχύσει στη διαδικασία που έρχεται, είναι πιθανότατα μια μίξη αυτών των δύο, δηλαδή “ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής”. Αυτό είναι κάτι το οποίο μένει να δούμε και στην πράξη, όμως νομίζω ότι κατά εκεί πηγαίνει το ζήτημα του ονόματος για την παράταξη».

Της Χριστίνας Μανδρώνη