Με μαζική συμμετοχή και παλμό η παμπελοποννησιακή πορεία της Επιτροπής Ειρήνης

Με μαζική συμμετοχή και παλμό  η παμπελοποννησιακή πορεία της Επιτροπής Ειρήνης

Με μαζική συμμετοχή, παλμό και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε η παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης στη Μεσσήνη την Κυριακή.

Κατά τη διάρκειά της κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη ρωσική εισβολή, ενώ εκφράστηκε η έντονη αντίθεση στη μετατροπή του αεροδρομίου της Μεσσήνης σε Νατοϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων από ισραηλινή εταιρεία.

Η πορεία από τον κόμβο της Μεσσήνης κατευθύνθηκε προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο, όπου αντιπροσωπεία των Επιτροπών Ειρήνης παρέδωσε ψήφισμα ενάντια στην εμπλοκή του αεροδρομίου σε πολεμικές προετοιμασίες. Συνεχίστηκε δε προς την πλατεία Μεσσήνης, με τα συνθήματα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας σε πολεμικά παιχνίδια να πρωταγωνιστούν. Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν οι μικροί μαθητές με τα συνθήματά τους για την ειρήνη και οι δρομείς από την Καλαμάτα, που μετέφεραν μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

Στην πλατεία της Μεσσήνης ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων από φίλους της ειρήνης και μέλος του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης, που απήγγειλε το ποίημα «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου.

Μετά ακολούθησε ομιλία από τον Δημήτρη Οικονομάκο, μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας και μουσικό πρόγραμμα με τους Νίκο Περγαμαλή, Πεφάνη Λία και Ελευθερία Κουρλιά.