Με τέσσερις Μεσσήνιους η εθνική ομάδα βόλεϊ στην Καλαμάτα για προετοιμασία

Με τέσσερις Μεσσήνιους η εθνική ομάδα βόλεϊ στην Καλαμάτα για προετοιμασία

Η Καλαμάτα όχι μόνο έχει τη σπάνια ευκαιρία να φιλοξενεί την εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών, αλλά και την ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπείται με τέσσερις Μεσσήνιους στο συγκεκριμένο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, διεκδικώντας ένα αξιοσημείωτο «ρεκόρ».

Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν χθες στην πόλη μας και το απόγευμα έκαναν την πρώτη τους προπόνηση αρχικά στο ανοικτό γήπεδο του Σταδίου της Παραλίας.

Ο αρχηγός Γιώργος Πετρέας και οι νεαροί Φροίξος Κωτσάκης, Σπύρος και Άρις Χανδρινός βρέθηκαν στα γνώριμα λιμέρια, όπου ανδρώθηκαν αθλητικά, ενώ όλη η αποστολή ξεκίνησε την προετοιμασία της μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα, υπό τις οδηγίες του ιταλικού τεχνικού διδύμου Μπονιφάντε και Πάπι.

Λίγο πριν ξεκινήσει το τρέξιμο ο κ. Μπονιφάντε μίλησε στο «Θ», θεωρώντας «φυσική» την παρουσία στην αποστολή τεσσάρων παιδιών από την Καλαμάτα, καθώς και από άλλες περιοχές εκτός κέντρου «Η Ελλάδα αγαπάει πολύ το βόλεϊ και τα παιδιά από την επαρχία έχουν όλες τις δυνατότητες να φτάσουν στην εθνική ομάδα», ανέφερε αρχικά, ενώ πρόσθεσε για την εθνική μας: «Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, είναι μια νέα ομάδα, με καλούς παίκτες και καλή μίξη νέων και παλιών παικτών, αλλά χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ και μετά θα κάνουμε την αποτίμηση. Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό. Οι Μεσογειακοί είναι ένας ενδιάμεσος στόχος και θα έχουμε την ευκαιρία να μετρήσουμε δυνάμεις».

Έχοντας στο πλευρό του την …παρέα της Καλαμάτας ’80 Κώστα Βλάσση, Χρήστο Δροσινό, Αλέξη Μπούρα και Σπύρο Αποστολόπουλο, ο Μάριος Γκιούρδας, σπουδαίος βετεράνος πια διεθνής βολεϊμπολίστας και νυν ο τιμ μάνατζερ της εθνικής μας ομάδας μετέφερε στην εφημερίδα μας τις πολύ καλές πρώτες εντυπώσεις από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, επικυρώνοντας την δικαιολογημένη χαρά και υπερηφάνεια των Μεσσήνιων για την παρουσία των Πετρέα, Κωτσάκη και των αδελφών Χανδρινού στην ελληνική ομάδα. «Θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ όμορφη προετοιμασία, όπως ακριβώς πρέπει να είναι για μια εθνική ομάδα, η οποία θα μας βοηθήσει να βάλουμε τις βάσεις για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε  μέχρι τον Αύγουστο και είναι η πρόκριση στο πανευρωπαϊκό. Κι εμείς είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και που έχουμε τέσσερα Καλαματιανά παιδιά γιατί είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, εκτός από εξαιρετικοί αθλητές, το οποίο επίσης είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό.

Υπάρχει πάρα πολύ καλό έμψυχο δυναμικό και πάντα έχουμε προσδοκίες. Δουλεύουμε πάρα πολύ, προσπαθούμε να είμαστε σε όλους τους τομείς όσο μπορούμε καλύτεροι και βελτιωνόμαστε, θεωρώ, κάθε χρόνο και περισσότερο. Το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας, ώστε να είναι όλοι παρόντες στην προσπάθεια αυτή και με επιμονή και υπομονή θα πάμε μπροστά».

«Πρόβα» Μεσογειακών με τη διοργανώτρια Αλγερία στις 15-17/6 στο Κλειστό
Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών θα συνεχίσει την προετοιμασία της εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων (23/6-7/7 στην Αλγερία), με καθημερινές διπλές συχνά προπονήσεις στο Στάδιο και στο Κλειστό της Παραλίας, ενώ θα δώσει εδώ τρία φιλικά παιχνίδια (15-17/6/2022) με αντίπαλο την οικοδέσποινα της διεθνούς διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ταξίδεψε με …δόσεις, με το τεχνικό δίδυμο Μπονιφάντε-Πάπι, τον άμεσο συνεργάτη τους, Κώστα Χριστοφιδέλη, τον στατιστικολόγο Γιώργο Σομπόνη, τον Μάριο Γκιούρδα μαζί με τους Σπύρο και Άρη Χανδρινό, Σπύρο Χάκα, Δημήτρη Μούχλια να συγκεντρώνονται στα γραφεία της ΕΟΠΕ για την αναχώρηση, ενώ συμπληρωμένη η αποστολή έφτασε χθες από το ξενοδοχείο (διαμένει στο Ελίτ) στο Στάδιο με το πούλμαν της Μαύρης Θύελλας.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή ομάδα και μια ξεχωριστή χώρα. Θελω να αναπτυχθώ ως προπονητής μαζί με την εθνική και τους Έλληνες διεθνείς. Εχω καλό προαίσθημα και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα μέσα από τη σκληρή δουλειά. Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε καλούς νεαρούς αθλητές. Χρειαζόμαστε τη νέα γενιά για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι στο παρελθόν. Έχουμε το βασικό μας στόχο που είναι τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού και τους Μεσογειακούς Αγώνες αλλά θέλουμε να δουλέψουμε και για το μέλλον», ανέφερε αναλυτικότερα στο σάιτ της ΕΟΠΕ ο Ντάντε Μπονιφάντε, ενώ χαρούμενος για τη νέα πρόκληση στην Ελλάδα δήλωσε και ο συνεργάτης του Σαμουέλε Πάπι «στην Ελλάδα έχω ζήσει μεγάλες στιγμές στην καριέρα μου. Εδώ κέρδισα το πρώτο μου παγκόσμιο, το πρώτο Ευρωπαϊκό και τώρα επέστρεψα για να βοηθήσω την εθνική ομάδα».

Οι αθλητές που έχουν κληθεί στο 1ο στάδιο προετοιμασίας είναι οι εξής:

Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Αλέξανδρος Ράπτης, Σπυρίδων Χάκας, Φροίξος Κωτσάκης, Σπυρίδων Χανδρινός, Γεώργιος Πετρέας, Θεόδωρος Βουλκίδης, Γεώργιος Παπαλεξίου, Δημοσθένης Λινάρδος, Δημήτριος Μούχλιας, Νικόλαος Μήλης, Γεώργιος Τζιουμάκας, Σταύρος Κασαμπαλής, Δημήτριος Κομητούδης, Απόστολος Πετσιάς και Αριστείδης Χανδρινός. Οι Ραφαήλ Κουμεντάκη, Μενέλαου Κοκκινάκη και Θανάση Πρωτοψάλτη θα ενσωματωθούν στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας (11/7 στην Αθήνα), που αφορά τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ 2023.

Το επιτελείο της Εθνικής Ανδρών είναι το εξής:Α` Προπονητής: Ντάντε Μπονιφάντε, Β` Προπονητής: Σαμουέλε Πάπι, Γ` Προπονητές: Κωνσταντίνος Χριστοφιδέλης, Γιώργος Στεφάνου, Team Manager: Μάριος Γκιούρδας, Γυμναστής: Λάμπρος Δάνας, Στατιστικολόγος: Γεώργιος Σομπόνης, Φυσικοθεραπευτές: Δημήτριος Σεϊμέκης / Δημήτριος Νεόφυτος/ Δημήτριος Καραθανάσης / Αναστάσιος Λιόσης, Φροντιστής: Ιωάννης Ρούσσος.