Μεσσηνία: Έκλεψαν τις σκαλωσιές από οικοδομή και τις πήγαν σε άλλη να δουλέψουν

Μεσσηνία: Έκλεψαν τις σκαλωσιές από οικοδομή και τις πήγαν σε άλλη να δουλέψουν

«Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», που λέει και ο λαός μας, έκαναν δύο αλλοδαποί οικοδόμοι, οι οποίοι, αφού έκλεψαν τα υλικά από μια οικοδομή, τα εγκατέστησαν σε άλλη που εργάζονταν.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Βέργας και σε βάρος των δύο αντρών, στο πλαίσιο γενικότερης αστυνομικής επιχείρησης, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Έλεγχοι
Τις προηγούμενες μέρες, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, ενώ στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 14 άτομα.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 1.076 άτομα, εκ των οποίων 780 ήταν Έλληνες και 296 αλλοδαποί, καθώς και σε 756 οχήματα.

Προσήχθησαν συνολικά 154 άτομα, από τα οποία 80 ήταν Έλληνες και 74 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 83 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 272 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα στα Αρφαρά ένας 41χρονος διότι κατείχε 1 γραμμάριο ηρωίνης, στην Καλαμάτα ένας 45χρονος διότι κατείχε 1,2 γραμμάρια ηρωίνης, ένας 28χρονος, επίσης στην Καλαμάτα, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του 2,4 γραμμάρια ηρωίνης και, τέλος, στη Μεσσήνη συνελήφθη ένας 28χρονος διότι είχε ένα τσιγαριλίκι

-Ένας 45χρονος Νιγηριανός στην Καλαμάτα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο

-Τρία άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 

-Έξι αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Έκλεψαν τα οικοδομικά υλικά
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση κλοπής οικοδομικών υλικών που έγινε στις 28 Απριλίου στην περιοχή της Βέργας.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, δύο άντρες από την Αλβανία, 30 και 56 ετών, από ανεγερθείσα οικοδομή στη Βέργα αφαίρεσαν οικοδομικά υλικά (μαδέρια, σκαλωσιές κ.λπ.) αξίας 2.500 ευρώ, τα οποία και βρέθηκαν από τους αστυνομικούς σε άλλη ανεγερθείσα οικοδομή στη Βέργα όπου εργάζονταν οι δύο άντρες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Της Βίκυς Βετουλάκη