Μεσσηνία: Οι κάλπες για το νέο όνομα και τα όργανα του ΚΙΝΑΛ

Μεσσηνία: Οι κάλπες για το νέο όνομα  και τα όργανα του ΚΙΝΑΛ

Σε λίγες ημέρες το ΚΙΝΑΛ ξαναστήνει κάλπες για ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα αυτή τη φορά. Την ερχόμενη Κυριακή, λοιπόν, πέντε μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου, τα μέλη του Κινήματος καλούνται να αποφασίσουν ποιο όνομα θέλουν για το κόμμα: «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» ή «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη»

Όπως σε κάθε ψηφοφορία, έτσι και σε αυτή την εσωκομματική υπήρξαν σφυγμομετρήσεις, εσωτερικές μεν, αλλά οπωσδήποτε σφυγμομετρήσεις. Το επικρατέστερο που προκύπτει από αυτές είναι το «ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ».

Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προσδοκά, επίσης, ότι μαζί με την εκλογή συνέδρων και νομαρχιακών επιτροπών, αλλά και με το εσωτερικό δημοψήφισμα για το νέο όνομα, πως την 8η Μαΐου θα κεφαλοποιηθεί η μεγάλη συμμετοχή που είχε καταγραφεί στις 5 Δεκεμβρίου με την εκλογή νέου προέδρου.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 7.00 έως τις 19.00 και δικαίωμα ψήφου, εκτός από όσους ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρου στο Κίνημα, θα έχουν και όσοι εγγραφούν και κατά την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας. Προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος στις εκλογές θα πρέπει να καταβάλει ένα ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται να εκλεγούν στα νέα όργανα, θα πρέπει να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους ηλεκτρονικά μέχρι σήμερα το μεσημέρι (14.00).

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι Τοπικές Οργανώσεις της Μεσσηνίας
Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Μεσσηνίας θα αποτελείται από 13 μέλη, καθώς αυτό προβλέπεται για τους νομούς στους οποίους εκλέγονται από 5 έως 7 βουλευτές. Όσοι ψηφίσουν, θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν μέχρι και 3 υποψήφιους για τη Νομαρχιακή.

Οι Τοπικές Οργανώσεις θα είναι 6, όσοι δηλαδή και οι Δήμοι του νομού. Η Τοπική Οργάνωση της Καλαμάτας θα έχει 7 μέλη και οι υπόλοιπες 5.

Όσοι ψηφίσουν για την Τ.Ο. Καλαμάτας, θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν έναν υποψήφιο, ενώ όσοι ψηφίσουν για τις Τ.Ο. των υπόλοιπων Δήμων θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν μέχρι και δύο υποψηφίους.

Οι σύνεδροι
Το σύνολο των συνέδρων από τη Μεσσηνία θα είναι 73. Τελικός ορίζοντας αυτής της διαδρομής είναι το συνέδριο στις 20 με 22 Μαΐου, οπότε 4.200 σύνεδροι θα αναδείξουν τη σύνθεση του νέου κορυφαίου οργάνου, της Κεντρικής Επιτροπής, θα συνδιαμορφώσουν τις πολιτικές προτεραιότητες του σοσιαλδημοκρατικού φορέα και θα αποκρυσταλλώσουν το στίγμα και τη νέα φυσιογνωμία του εν όψει των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων με κορυφαίο γεγονός τις εθνικές εκλογές που ίσως πραγματοποιηθούν εντός του 2022.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε χρόνο παράλληλο με την κομματική ανασυγκρότηση τρέχει και η επεξεργασία και κατάρτιση της λίστας των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές κάλπες.
Α.Π.