«Μια ευχή για τη μικρή Μιχαέλα» στους Γαργαλιάνους

«Μια ευχή για τη μικρή Μιχαέλα» στους Γαργαλιάνους

Φωταγώγηση της Μπρίσκειου Βιβλιοθήκης, κουμπαράδες αγάπης από το Μορφωτικό Σύλλογο

Μια ευχή για τη μικρή Μιχαέλα και όλα τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες έκαναν το βράδυ της Παρασκευής – Παγκόσμια Ημέρα Ευχής – στους Γαργαλιάνους, φωταγωγώντας με μπλε χρώμα την Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Παράλληλα, από τις μέρες του Πάσχα ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών έστησε κουμπαράδες αγάπης σε εκκλησίες και καταστήματα της πόλης.

Η μικρή Μιχαέλα είναι ένας άγγελος στη ζωή μιας οικογένειας συμπατριωτών μας, της οικογένειας Ζαΐμη. Πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία. Το πρόβλημά της έγινε γνωστό και από το δελτίο ειδήσεων του Star, αναζητώντας τη συμπαράστασή μας στο δύσκολο δρόμο προς τη θεραπεία.

Η Μιχαέλα έχει ανάγκη ειδικού ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου λόγω του κινητικού προβλήματός της και από ειδικό βαν στο οποίο θα μπαίνει το αμαξίδιο, για να μπορεί να μετακινείται. Η αξία τους ανέρχεται σε 55.000 ευρώ περίπου.

Όπως σημειώνεται: «Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας, το Τμήμα Αλληλεγγύης της Κοινωνικής Επιχείρησης και το Make – A – Wish έκαναν μια ευχή για τη μικρή Μιχαέλα  και όλα τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες την Παρασκευή – Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, φωταγωγώντας με μπλε χρώμα την Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων. Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού».

«Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Οργανισμού και το βράδυ της Παρασκευής, 29 Απριλίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, δίνοντας δύναμη με τον συμβολικό αυτό τρόπο σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες που το έχουν ανάγκη. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι απλά ένα δώρο. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί.  Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.800 ευχές. Είμαστε χαρούμενοι που ανάψαμε το φως της ελπίδας στους Γαργαλιάνους», τονίζουν οι διοργανωτές.

Του Ηλία Γιαννόπουλου