Ο Πανθουριακός 1-1 με τον Παλληξουριακό χθες στο Στάδιο Παραλίας

Ο Πανθουριακός 1-1 με τον Παλληξουριακό χθες στο Στάδιο Παραλίας

Δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του για άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία άφησε ο νταμπλούχος Μεσσηνίας Πανθουριακός χθες στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας.

Η ομάδα της Θουρίας περιορίστηκε σε ισοπαλία 1-1 με τον Παλληξουριακό σε ματς της 2ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου των μπαράζ ανόδου. Βέβαια είναι ακόμη νωρίς για προβλέψεις και ο Πανθουριακός για  να καταφέρει να κάνει την υπέρβαση, δεν πρέπει να έχει απώλειες κυρίως στα επόμενα εντός έδρας ματς κόντρα σε ΑΠΣ Πάτραι και Πανηλειακό.

Ο Πανθουριακός ξεκίνησε δυνατά το ματς και κατάφερε να προηγηθεί 1-0 χάρις σε γκολ του αρχηγού του Σταύρου Τσουλάκου. Ο έμπειρος επιθετικός όμως λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου αποχώρησε λόγω τραυματισμού και μειώθηκαν οι λύσεις για τον τεχνικό της ομάδας της Θουρίας Τάκη Σακελλαρόπουλου όσον αφορά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Η ομάδα της Θουρίας είχε και άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ.

Στο β΄ ημίχρονο ο Παλληξουριακός που έδειξε καλά στοιχεία, κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ του Γάσπαρη και πήρε τελικά τον πολύτιμο βαθμό.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι (ο Πανθουριακός με τον Γιάννη Καλογερόπουλο και ο Παλληξουριακός με τον Λυκούδη).

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
12΄ ο Αλέξης Λυκούδης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι.

15΄ ο Δημήτρης Ζαραφέτας, ωραία πάσα στον Δημήτρη Κουρούπη, ο οποίος βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά ο πορτιέρο Μπράντι Γουερέ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

17΄ ο Θανάσης Σπυρόπουλος ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα, ο Σταύρος Τσουλάκος και δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές του Πανθουριακού.

37΄ ο Αλέξης Λυκούδης δυνατό σουτ, ο Τάσος Κωνσταντακόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

53΄ σε διεκδίκηση Σπύρου Πολάκη, Νίκου Λιόλιου μέσα στην περιοχή, ο επιθετικός του Παλληξουριακού βρέθηκε στο έδαφος αλλά ο διαιτητής Ιωάννης Παπαγεωργόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Βέβαια υπήρξαν χλιαρές διαμαρτυρίες από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Κεφαλλονιάς.

57΄ ο Σπύρος Πολάκης δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Νίκο Λιόλιο και ο Τάσος Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε.

62΄ ο Γιάννης Καλογερόπουλος φοβερό σουτ, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

63΄ ο Άρντι Χατζιράι ωραία σέντρα, ο Γάσπαρης με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ένα γκολ που πανηγύριστηκε έξαλλα από τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές του Παλληξουριακού.

78΄ ο Δημήτρης Κουρούπης εκτέλεσε φάουλ η μπάλα μόλις άουτ.

90΄ ο Παναγιώτης Οικονομέας ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Κοράι, αλλά ο διαιτητής Παπαγεωργόπουλος το θεώρησε ακούσιο, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα.

Καλή ήταν η διαιτησία του Ιωάννου Παπαγεωργόπουλου από την ΕΠΣ Αργολίδας, ενώ βοηθοί ήταν οι Κωνσταντίνος Γκουριώτης και Νικόλαος Μαυροκορδόπουλος από την ίδια Ένωση.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος): Κωνσταντακόπουλος, Σπυρόπουλος (71΄ Μπαστακός), Γιαννακόπουλος, Λιόλιος, Βασιλόπουλος, Πέπας, Καλογερόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Τσουλάκος (43΄ λ. τρ. Αρβανίτης, 83΄ Οικονομέας), Ζαραφέτας, Κουρούπης.

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ (Ηλίας Ζερβός): Μπράντι Γουερέ, Πολυδωράτος, Νεστερέγκο, Φράγκος, Λυκούδης (85΄ Λουλούδας), Κουκουβίνος, Γάσπαρης, Πολάκης (79΄ (Μπράντι Μέλι), Αντετεβίντ (57΄ Αμαντινέι), Κοράι, Χατζιράι.

Το ματς παρακολούθησαν 250 και πλέον φίλαθλοι.

Στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας διακρίναμε μεταξύ άλλων τους αντιδημάρχους Καλαμάτας Γιώργο Φάββα, Ανδρέα Καραγιάννη, καθώς επίσης και προέδρους και προπονητές αρκετών τοπικών ομάδων.

Δηλώσεις Αγαθοκλή Χριστόπουλου, Τάσου Κωνταντακόπουλου

Μετά το τέλος του αγώνα έκαναν δηλώσεις σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο πρόεδρος και επί σειρά ετών βασικός χρηματοδότης του Πανθουριακού, Αγαθοκλής Χριστόπουλος και ο τερματοφύλακας της ομάδας της Θουρίας Τάσος Κωνσταντακόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν:
Αγαθοκλής Χριστόπουλος
«Ήταν το πρώτο ματς για την ομάδα μας στα μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία και από το ισόπαλο αποτέλεσμα υπάρχει στενοχώρια σε όλους τους  ποδοσφαιριστές. Εγώ θεωρώ ως γιορτή αυτούς τους αγώνες και πρέπει να χαιρόμαστε τη συμμετοχή μας. Ακολουθούν αρκετοί ακόμη αγώνες και θα προσπαθήσουμε να πλασαριστούμε σε μία από τις προνομιούχες θέσεις. Καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ, ενώ είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Η αντίπαλη ομάδα πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο Β΄ ημίχρονο παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό. Εμείς χάσαμε λόγω τραυματισμού τον Σταύρο Τσουλάκο, ενώ και άλλοι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μετά από όλα αυτά το ρόστερ μας γίνεται μικρότερο».

Σε ερώτηση για το αν η εφετινή χρονιά για τον Πανθουριακό είναι επιτυχημένη, ο κ. Χριστόπουλος απάντησε: «Είναι απόλυτα επιτυχημένη καθώς η ομάδα μας έκανε το νταμπλ και συμμετέχει στα μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική». Επίσης ο πρόεδρος του Πανθουριακού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία πολυάριθμων φιλάθλων, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να είναι ακόμη περισσότεροι στον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με τον ΑΠΣ Πάτραι. Στο δε ματς με τον Πανηλειακό προέβλεψε ότι θα είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση του φίλαθλου κόσμου.

Τέλος ο κ. Χριστόπουλος γνωστοποίησε ότι υπάρχει μεγάλη συμφωνία για συνεργασία μεταξύ του Αίαντα Καλαμάτας, του Μεσσηνιακού και του Πανθουριακού και το αμέσως προσεχές διάστημα σε συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Επισήμανε δε ότι ο Πανθουριακός θα αποκτήσει επιτέλους το δικό του γήπεδο.

Τάσος Κωνσταντακόπουλος
«Η ομάδα μας είχε πάρα πολύ καλή παρουσία στον πρώτο αγώνα μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Είμαι πολύ στενοχωρημένος για το ισόπαλο αποτέλεσμα. Πετύχαμε ένα γκολ ενώ χάσαμε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες. Η αντίπαλη ομάδα στο β΄ ημίχρονο μας ισοφάρισε και τελικά απέσπασε την ισοπαλία. Είχαμε και ατυχία, καθώς αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο επιθετικός μας Σταύρος Τσουλάκος. Εμείς στρέφουμε πλέον την προσοχή μας στο επόμενο ματς με τον ΑΠΣ Πάτραι, που επίσης είναι εντός έδρας και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη. Εμείς θέλουμε την πρώτη θέση στον Όμιλό μας. Ο Πανθουριακός έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ανέβει στη Γ΄ Εθνική κατηγορία».