ΟΝΝΕΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Όσα ψέματα και να πουν, η αλήθεια θα τους εκθέτει

ΟΝΝΕΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Όσα ψέματα και να πουν,  η αλήθεια θα τους εκθέτει

«Όσα ψέματα και να πουν, η αλήθεια θα τους εκθέτει» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ για το ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με ψέματα και λάσπη, όπως συνηθίζει, προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει το φιάσκο των προχθεσινών εσωκομματικών “εκλογών”. Εκλογές στις οποίες ψήφιζε όποιος περνούσε απέξω, ακόμα και αν δεν είχε εκλογικά δικαιώματα στη χώρα μας και, παρ’ όλα αυτά, ακόμη και έτσι ο κατά δήλωσή τους αριθμός ψηφισάντων ήταν απογοητευτικός.

Τους ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι:

1. Μέλος στη Νέα Δημοκρατία γράφεται όποιος έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του και έχει δικαίωμα ψήφου κατά την εθνική νομοθεσία (άρθρο 3 Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας)

2. Τα ανωτέρω κριτήρια ισχύουν και για τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού και λοιπών οργάνων του κόμματος, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου 2021

3. Σύνεδρος στην ΟΝΝΕΔ μπορείς να γίνεις από τα 17 σου

4. Τα περί εγγραφής 13χρονων που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ειναι ψευδή και παραποιούν αυτό που ισχύει για τη μαθητική οργάνωσή μας, τη ΜΑΚΙ. Συγκεκριμένα,  εκεί μπορεί να εγγραφεί όποιος έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του (και όχι το 13ο), με ειδική αίτηση, αλλά δε συμμετέχει σε εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού, ούτε σε λοιπές διαδικασιές του κόμματος, ενώ μπορεί μόνο να νομιμοποιήσει άλλο μέλος για σύνεδρο της νεολαίας μέσω ειδικής διαδικασίας του συστήματος ανάδειξης συνέδρων της ΟΝΝΕΔ. Αυτά και μόνο μέχρι κανείς να αποκτήσει εκλογικά δικαιώματα, δηλαδή να συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του.

Ένα, δήθεν, δημοκρατικό κόμμα με τον ίδιο αρχηγό για 15 χρόνια, χωρίς εσωκομματικές εκλογές, μιλάει για δημοκρατία. Ένα κόμμα που, δήθεν, εκπροσωπεί τους νέους με τον πιο παλιό πρόεδρο, εργαλειοποιει τους νέους. Όσα ψέματα και να πουν, η αλήθεια στο τέλος θα τους εκθέτει. Όπως τους εκθέτει και η ίδια η πραγματικότητα».