Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων: Δραματική πρόκριση για την ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων: Δραματική πρόκριση για την ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας

H ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας εντυπωσιάζει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων καθώς απέκλεισε με 7-6 στα πέναλτι (ο κανονικός αγώνας «σφραγίστηκε» από ισοπαλία 4-4) την ομάδα του 4ου ΓΕΛ Κορίνθου, σε ματς που διεξήχθη χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης».

Η ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας προκρίθηκε έτσι στην προημιτελική φάση και θα κοντραριστεί πιθανότατα την Τετάρτη με Λύκειο της  Λευκάδας.

Ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη  και εκτός από τα 8 γκολ είχε πολλές ακόμη φάσεις μπροστά στις 2 εστίες.

Μεγάλοι δε πρωταγωνιστές για την ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας ήταν ο Παναγιώτης Γουρνάς, ο οποίος πέτυχε 3 γκολ. Επίσης καθοριστική συμβολή στην εξασφάλιση της πρόκρισης είχε ο τερματοφύλακας Ευστράτιος Παπανικολός ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι!.

Το «φιλμ» του αγώνα
7΄ο Ματέο Κράκουλι μ’ εύστοχο κτύπημα πέναλτι, ανατροπή Παναγιώτη Σαούτη από Ρόντι Πλακάλλι) άνοιξε το σκορ.

13΄ο Θοδωρής Μάρας διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ηλία Κιόρρι και κατέληξε στα δίχτυα (1-1).

39΄ο  Παναγιώτης Γουρνάς με ωραία ατομική προσπάθεια και φοβερό πλασέ, διαμόρφωσε το 2-1.

41΄ο Γιάννης Βάσιλας με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.

44΄ ο Γιάννης Βάσιλας μ’ εύστοχο κτύπημα πέναλτι έκανε το 2-3.

57΄ο Παναγιώτης Σαούτης ωραία πάσα στον Παναγιώτη Γουρνά, που με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 3-3.

58΄ο Παναγιώτης Βάσιλας με δυνατό σουτ, έκανε το 3-4.

62΄ο Φώτης Μπάμπης εκτέλεσε  φάουλ, ο Παναγιώτης Γουρνάς με γυριστή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον πορτιέρο Παναγιώτη Δικαίο, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Τα πέναλτι
Σε πέναλτι για την ομάδα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας ευστόχησαν οι Άλεν Λούτα, Παναγιώτης Γουρνάς και Ματέο Κράκουλι, ενώ αστόχησε ο Ηλίας Κιόρρι (το σουτ το απέκρουσε ο Παναγιώτης Δικαίος).

Σε πέναλτι για την ομάδα του 4ου ΓΕΛ Κορίνθου ευστόχησαν οι Ι. Βάσιλας και Μπίμπας, ενώ αστόχησαν οι Χ. Γεωργιάδης (το απέκρουσε ο Στράτος Παπανικολός), Σ. Σταμάτης (το απέκρουσε ο Στράτος Παπανικολός) και Βλάχος (έστειλε την μπάλα άουτ).

Τον αγώνα σφύριξε ο Απόστολος Καυκάς από την ΕΠΣ Μεσσηνίας, ενώ βοηθοί ήταν οι Γιώργος Μπαρδής από την ίδια Ένωση και Μηνάς Βορινιώτης από την ΕΠΣ Κορινθίας.

6Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χαράλαμπος Μπάμπαλης): Παπανικολός, Λούτα, Κιόρρι, Καρλής, Μπάκας (59΄ Μανώλης), Φωτ. Μπάμπης, Θοδωρής, Σαούτης, Κράκουλι, Βράπι, Τσάκωνας (25΄ Γουρνάς).

Στον πάγκο ήταν οι Βασιλόπουλος, Μπίτσικας, Ορφανός, Πανούσης, Νέτζα, Αθ. Μανώλης, Φιλ. Μπάμπης.

4Ο ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Χαράλαμπος Πάτρας): Δικαίος, Μπίμπας, Γεωργιάδης, Σταμάτης, Πλακάλλι, Ντρίζα, Μάρας, Παν. Βάσιλας, Ιωάν. Βάσιλας, Στρούμπας (54΄ Γκιόκας), 60΄ Κακαρούνας (67΄ Πολύδωρος), Βλάχος.

Στον πάγκο ήταν ο Πλιάτσικας.

  • Το ματς παρακολούθησε το στέλεχος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας Χρήστος Φούλιας, αλλά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσσάρης.
  • Μετά τη λήξη του ματς, οι μαθητές του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Λυκείων. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν στα χέρια τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή της ομάδας  Χαράλαμπο (Μπάμπη) Μπάμπαλη.

Δηλώσεις Χαράλαμπου Μπάμπαλη, Άλεν Λούτα
Μετά το τέλος του ματς, ο προπονητής της ομάδας του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας, Χαράλαμπος Μπάμπαλης, μας δήλωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για την προσπάθειά της. Επίσης συγχαρητήρια και στα παιδιά της  δικής μας ομάδας για τη σπουδαία πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Βλέπουμε μ’ αισιοδοξία τον επόμενο αγώνα και έχουμε πίστη  για πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος».

Ο αρχηγός της ομάδας του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας, Άλεν Λούτα (είναι γιος του γνωστού προπονητή Ίλια Λούτα), μας ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη μεγάλη πρόκριση. Έχουμε κάνει θαύματα. Όλα τα παιδιά κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Ο Τάκης Γουρνάς ήταν απίστευτος. Επίσης ο Στράτος Παπανικολός ήταν καθοριστικός στα πέναλτι. Είμαστε μία οικογένεια και με χαμηλούς τόνους και κατάθεση ψυχής σε κάθε αγώνα,  θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τέλους».